Seydişehir'de hayvan pazarı bayram'a hazır

Seydişehir'de hayvan pazarı bayram'a hazır

Seydişehir Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle canlı hayvan pazarı ve kurban kesim merkezinde hazırlıklarını tamamlandı.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, vatandaşların sağlıklı huzurlu bir bayram geçirmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Hizmet kalitesini ve standardını sağlayabilmek amacıyla çalıştıklarını belirten Mehmet Tutal, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın rahat bir şekilde kurbanlarını alıp satabilecekleri ortamın sağlanması amacıyla gerekli tedbirleri aldık. Kurban kesim merkezimizdeki 2 bin metrekarelik alanı hazır hale getirdik. Vatandaşlarımızın kurbanlarını dini vecibelere göre, sağlıklı şartlarda ve çevre temizliğine uygun olarak, veteriner hekim kontrolünde, belgeli kasaplar tarafından, yardımcı personeller eşliğinde en kısa sürede kesebilmeleri için tüm koşulları oluşturmuş durumdayız."

Tutal, bayram süresince her türlü güvenliğin zabıta ekipleri tarafından sağlanacağını ifade ederek, "Canlı hayvan pazarı ve kurban kesim merkezinde büyükbaş ve küçükbaş kesim yerleri olarak belirlenen kapalı bölümlerde tavan vinçleri, kancalar, makara sistemi, baskül ve kesim tezgahları gibi teçhizat hazırlandı. Ayrıca oluşacak atıkların bol su kullanılarak temizlendikten sonra drenajı sağlanarak çevre kirliliği önlenecek. Sakatat ve deri poşetleri belediye tarafından ücretsiz olarak verilecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.