Seydişehir’de haşere ile ortak mücadele

Seydişehir’de haşere ile ortak mücadele

Konya’nın Seydişehir ilçesindeki 55 mahallede haşere ile mücadelede Seydişehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklaşa çalışıyor.

Seydişehir'in göller bölgesinde yer alması nedeniyle yaz aylarında çoğalan haşereler ile mücadele için Seydişehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi sıkı bir mücadele programı düzenliyor. Larvasit, sivrisinek, karasinek ve kene ile mücadele çalışmaları aralıksız sürerken, ilçede park ve bahçelerde uzun süredir kene vakasına rastlanmıyor. Vatandaşın sivrisinek ve karasinek şikayetlerinin minimum düzeye indiğini dile getiren yetkililer, merkez mahallelerdeki her sokakta ilaçlama yapıldığını ve her sokağın dört günde bir ilaçlandığını ifade etti. Aynı zamanda tehlike arz edebilecek şehirdeki çöp konteynerlerinin ise sürekli ilaçlanmakta olduğu bildirildi. Geçen seneye göre bu sene daha fazla ilaçlama yapıldığına dikkat çeken yetkililer, merkezde ilaçlama yapan araç sayısını da arttırarak 4 araçla her mahallede, her sokakta ilaçlama yapıldığını bildirdi.

“GPS TAKİP SİSTEMİ İLE İZLENİYOR”
Seydişehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi birçok noktada ortaklaşa çalışırken, Seydişehir'de haşere ile mücadelede çevre mahallelerde Büyükşehir Belediyesi sıkı bir denetim içinde çalışmalarını sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Nevzat Demirci, Seydişehir bölgesinde çalışmaların düzenli olarak yapıldığına dikkat çekerek, haşere ile mücadelede Seydişehir'in en başarılı bölgelerden biri olduğunu ifade etti. Demirci, mahallelerde ilaçlama çalışmaları anlık olarak GPS takip sistemi ile izlendiğini ve şuana kadar sistematik ve başarılı bir çalışmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

“İNSAN SAĞLIĞINA ZARARI BULUNMUYOR”
Haşere ile mücadelede kullanılan ilaçların tamamının Sağlık Bakanlığı’ndan izinli olduğuna dikkat çeken yetkililer, ilaçlamaların mahalle, sokak ve belediyeye ait tüm parkların programa alındığını belirtti. Çalışmalar şehir merkezinde aynı gün içinde 4 araçla yapılırken, her bölgede ayda 7 kez ilaçlama çalışması yapılıyor. Alınan bilgiye göre şu ana kadar larvasitle ilaçlamada 700 litre, sivrisinek-karasinek ilaçlamasında bin litre, kene ilaçlamasında 100 litre ve çöp sahası ve konteyner ilaçlamasında 200 litre ilaç kullanıldığı bildirildi. Vatandaşlar şehir merkezindeki şikayet ve talepleri için Seydişehir Belediyesi’nin 582 34 28 ve çevre mahalleler için de Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 355 13 17 telefon numaralarıyla irtibat kuralabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.