Seydişehir değerlenecek

Seydişehir değerlenecek

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “İlçe standartlarının üzerindeki yatırımlara imza atıyoruz. Kuğulu Park projesi ve termal tesisin inşası, Seydişehir'e değer katacak. Çalışmalar sürüyor” dedi

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a iade-i ziyarette bulundu. Sarıkulak'a Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Muhammet Gümüş, eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Tutal, çalışmaları yerinde inceletti. Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Sarıkulak da Tutal'a çalışmalarından dolayı başarılar dileyerek, tebrik etti.

KUĞULU PARK EN BÜYÜK HAYALİMİZDİ

Kuğulu Park projesinin Seydişehir'in havasını değiştireceğini ifade eden Başkan Tutal, bu projenin kendileri için çok büyük ve anlamlı bir proje olduğunu aktardı. Çalışmaları yerinde inceleyen Tutal,  parkın içinde sosyal tesislerin, eko pazarların da yer alacağını söyledi. İlçe standartlarının üstünde bir projeye imza atmak için çalıştıklarını yineleyen Tutal,  “50-60 milyonluk bir proje için uğraşıyoruz. Projeyi; Devlet Su İşleri (DSİ), Orman Bölge Müdürlüğü, Konya Ovası Projesi (KOP), Kalkınma Bakanlığı ve belediyemizin ortak çalışmaları ile yürütüyoruz. Seyir terasları ile ilgili malzemeler geldi. Projemiz devam ediyor. Önceki gün etkili olan yağışlar ile birlikte gölet alanı iyi bir seviyeye yükselmiş. Kış ayında doluluk oranı hayli fazla olur” açıklamalarında bulundu.

ATIL HALDE BULUNAN YERLER YIKILDI

Çalışmalara şehrin merkezinde atıl halde bulunan binaları yıkarak devam ettiklerini aktaran Tutal,  Eski Sağlık Meslek Lisesi'nin şehrin merkezinde bulunduğu ve orayı yıktıklarını kaydetti. Takas yolu ile eski okulun mülkiyetini aldıklarını belirten Tutal, “Yeşil alanlı aile çay bahçesi projesi hazırladık. İhalesi bugünlerde yapılacak. Seydişehir'e büyük bir park kazandıracağız. Cezaevini de yıktık. 5 bin metrekarelik alanı, otopark  haline getirdik. Vatandaşlarımız bu hizmetten faydalanıyor. Haliyle çok da memnunlar” dedi.

İLÇE APAYRI BİR GÖRÜNTÜYE KAVUŞACAK

Eski garajın da şehrin merkezinde yer aldığını söyleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 12 bin metrekarelik bu alanın özel sektöre ait olduğunu hatırlattı. “Eski garaj, yeni yerine taşınalı 27 yıl olmuştu. Her gelen belediye başkanı alan ile ilgili çalışmalar yapacağını söylemişti” diyen Tutal, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şahıs mülkiyetleri hamur halinde. Biz, oraları ayıkladık.  Meydan, iş yerleri, konut şehre modern bir görüntü kazandıracak. Seydişehir'li güçlü bir firma aldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun'un ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in katılımı ile temellerini attık. İnşaat devam ediyor. Bitmesi durumunda Seydişehir merkezi apayrı bir görünüme kavuşacak.”

TESİS ÖNÜMÜZDEKİ YIL BİTECEK

Seydişehir'e termal tesisi kazandırmak için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini konuşmalarına ekleyen Tutal, iki noktada kuyu açtıklarını söyledi. “Kuyuların bulunduğu noktada mera arazileri vardı. 350 bin metrekarelik alanı dönüştürme amaçlı aldık. Projesini yaptık. Başkalarının otel yatırımı yapmasını beklemeden, Termal Sosyal tesisi temeli atacağız” diyen Tutal, şunları kaydetti: “Standartı yüksek tutacağız. Türkiye'de olmayanı başaracağız. Tesisin içinde karbonmonoksit kazı küvetleri de dahil olacak. Hafriyatı bitmek üzere. Gelecek yıl bu vakitlerde bir aksilik çıkmazsa çalışma bitecek. Otel yatırımcıları ile de görüşmeyi ihmal etmiyoruz. İmar çalışmalarını yaptık. Suyu atlatıyoruz, bir yandan da yatırımcıları hazır hale getiriyoruz. İlçemizdeki suyun analizini de yaptık. Su, Türkiye'deki ender sular arasında yer alıyor. Hem içme hem de kaplıca amaçlı kullanılabiliyor. Dahili ve harici hastalıkların tedavisinde kullanılabilen su, bölge için çok önemli.” 

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.