Sabit Horasan

Sabit Horasan

Sevindirici gelişme

Sevindirici gelişme

Atiker Konyaspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı ilk oturumda gerçekleştirildi.
Bu, uzun yıllar sonrası bir ilk olsa gerek.
Genel kurula üç liste ile gidilmesi sevindirici.
Ama bir diğer sevindirici durum ise, transfer döneminin başlaması ve zamanın dar olması nedeniyle toplantının, adeta rekor düzeyde denilecek bir delegenin katılmasıyla ilk oturumda tamamlanmasıdır.
Çünkü, Konyaspor’da bu tür gelişmelere alışkın değiliz.
İlk oturumda 20-30 kişinin, ikinci oturumda da 50 kişinin katılmasıyla ve zoraki oluşturulan tek listeyle gidilen, yönetici bulamamanın sıkıntısı nedeniyle ikinci toplantıda bile zor yapılabilen genel kurulları çok yaşadık.
Zeki Çimen, Hilmi Kulluk ve Mustafa Oral’ın başkan adayı olarak yarıştığı toplantıda, Hilmi Kulluk ve ekibi büyük bir çoğunlukla seçimi kazanarak Konyaspor’u yeni dönemde yönetmeyi hak kazandılar.
Yeni yönetim kurulunu, gazeteci arkadaşımız, TSYD genel merkez yönetim kurulu üyesi  Recep Çınar ile birlikte Başkan Hilmi Kulluk’un şahsında kutluyorum. Umarım başarılı olurlar ve Konyaspor’a katkı sağlarlar.
Başkan adayları Zeki Çimen ve Mustafa Oral’ı da verdikleri demokratik katkıdan ve medeni cesaretlerinden dolayı kutlarım.  
Hiç istemememize rağmen siyasetin yine el attığı, hatta listede bulunan bazı kişilerin çıkartıldığı bir genel kurul yaşandı.
Oysa, bana göre Kudret Fikirli tecrübesiyle büyük katkı sağlayabilirdi Konyaspor’a. İstanbul’da olması ve diğer kulüplerle yakın ilişki içerisinde bulunması da ayrı bir artı olabilirdi.
Ama, son 16 yılda alıştık artık. Hatta, biz yazmaktan usandık, yapanlar bir türlü bıkmadılar spora siyaseti karıştırmaktan.
Oysa, siyasetin el atacağı tek  konu, bir an önce Spor Yasasını çıkartmak ve kulüpleri bilinçsiz, beceriksiz, kendi çıkarı ve reklamı için kullanan Başkan ve yöneticilerden kurtarmak olmalıdır. Spor Yasası çıkartılmalı ki, Başkanlar öyle kendi egolarını tatmin etme adına gereksiz transferler yapmasınlar, alt yapıya önem versinler ve harcanan paradan sorumlu olsunlar.
Bizim siyasetçilerin aklı buna bir türlü ermiyor. Ama, yönetime kendi adamları sokmaktan, siyaseti spora karıştırmaktan adeta zevk alırlar.
Takımlar artık futbolu bilenlere teslim edilmelidir. Bu daha çok Konyaspor için geçerlidir.
Yeni yönetim kuruluna baktığımız zaman, geçmişte amatör olarak futbol oynamış üç kişi dışında profesyonel olarak futbol oynamış bir tek kişi yok.  
O zaman yapılacak en doğru hareket, menajerlik sistemiyle takımın başına yeni teknik direktörle uyum içerisinde çalışabilecek futbolu bilen birinin getirilmesi olmalıdır. Futbolu profesyoneller yönetmelidir.
Atiker Konyaspor’da Hilmi Kulluk başkanlığındaki yeni yönetim kurulunu, hem ekonomik, hem de transferler konusunda zor bir dönem beklemekte.
Yönetim, geçen yıldan ders alarak yoğurdu üfleyerek yemelidir, seçici olmalıdır.
Önce yapılacak olan ilk iş, ki yönetimde bunun bilincinde, takımın başına kariyerli, Konyaspor’a katkı sağlayabilecek (yine tekrarlıyorum Sergen hoca asla olmaz), egolarından uzak bir teknik direktör getirilmesidir.
İkinci önemli iş ise, kadro planlaması.  Eldeki mevcut kadro nokta transferlerle güçlendirilmelidir.
Örneğin,  Serkan ayrılması halinde bir kaleci,  bir sağ bek, en az bir stoper, bir ön libero, forvet arkası oynayabilecek bir futbolcu ve hatta, Eto’o gönderilerek onun yerine bir forvet oyuncusu transferi mutlaka yapılmalıdır.
Yönetim, teknik direktör kadar transferde de dikkatli olmalıdır. Geçen yıl olduğu gibi kulübün paraları sokağa atılmamalıdır.
Geçen yıldan bahsederken, ne oldu, unutuldu mu yaşanan onca sıkıntı, kulübün ekonomik olarak borç batağına sokulması. Eski yönetim neden aklandı. Hesap verdiler mi? Öyle kolay kolay aklanamayacaklar. Her ne kadar genel kurulda kalkan ellerle temize çıkmaya çalışsalar da onlar vicdanen rahat olamayacaklar. O milyonların hesabından kurtulamayacaklar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR