Sevgi ve barış için yürünecek

Sevgi ve barış için yürünecek

Uluslararası Mevlana Vakfı, Mevlana Celaleddin Rumi’nin ailesiyle birlikte Karaman'dan Konya'ya gelişinin 789. yılı vesilesiyle bu yıl 27 Nisan - 03 Mayıs tarihleri arasında “2. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü” düzenleniyor.

Geçtiğimiz yıl 5 gün süreli bir yürüyüş olarak planlanan etkinlik bu yıl 7 gün olarak gerçekleştirilecek. Uluslararası Mevlana Vakfı önderliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen yürüyüş, 27 Nisan 2017 Perşembe günü Karaman'daki mülki amirlerin, belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının, üniversite öğrencilerinin, okulların ve halkın katılımıyla Hz. Pir'in annesi Mümine Hatun, ağabeyi Muhammed Alaeddin Çelebi ve yakınlarının kabirlerinin bulunduğu Aktekke Camii önündeki meydandan başlayacak ve 3 Mayıs 2017 Çarşamba günü Konya'daki mülki amirlerin, belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının, üniversite öğrencilerinin, okulların ve halkın karşılaması ile Hz. Mevlana'nın türbesinde son bulacak. Etkinliğe İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Merkez ve güzergah üzerindeki belediyeler ile kamu kurumları da destek verecek.

MANEVİ BİR YÜRÜYÜŞ İSTİYORUZ

Mevlana Celaleddin Rumi’nin 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru, Uluslararası Mevlana Vakfı binasında düzenlediği basın toplantısı ile etkinlik hakkında bilgi verdi. Mevlana’nın Belh’te doğduğunu, çeşitli şehirler geçerek Karaman’da 7 yıl kaldığını ve Alaeddin Keykubat’ın daveti ile Konya’ya geldiğini kaydeden Çelebi Bayru, “Geçen yıl Mevlana’nın Konya’ya nasıl geldiği ile ilgili bir çalışma yapmak istedik. Ardından Konya’ya 5 günlük bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bu yıl 7 gün olarak gerçekleşecek. Bu bedeni bir yürüyüş olsa da manevi bir yürüyüş olmasını da istiyoruz. Yürüyüş boyunca, tasavvuf müziği dinletisi, ney - rebab atölyesi, şiir dinletileri, resim ve ebru atölyeleriyle birlikte tiyatro gösterileri de yürüyüşe konaklamalar sırasında eşlik edecek. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte yürüyüş boyunca tüm konaklama, yeme-içme gibi ihtiyaçlar ise belediyeler desteğiyle karşılanacak. Yürüyüşle ilgi daha detaylı bilgi almak isteyenler www.sevgivebarisyuruyusu.com internet sitesinden faydalanabilirler” şeklinde konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Yünden ise konuşmasında etkinliğin tanıtılması ve uluslararası bir boyut kazanması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, “Bu faaliyet duyurulabilirse şehrimiz bir uluslar arası etkinliğe daha kavuşmuş olacak” ifadelerine yer verdi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.