Seu Rektörü Doğan: Diyarbakır’ı Eğitim İçin Cazibe Merkezi Yapma Uğraşındayız

Seu Rektörü Doğan: Diyarbakır’ı Eğitim İçin Cazibe Merkezi Yapma Uğraşındayız

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, Diyarbakır’ı eğitim için cazibe merkezi yapma uğraşında olduklarını söyledi. Doğan, SEU olarak Diyarbakır'ı eğitimin cazibe merkezi yapma uğraşında olduklarını söyledi....

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, Diyarbakır’ı eğitim için cazibe merkezi yapma uğraşında olduklarını söyledi. Doğan, SEU olarak Diyarbakır'ı eğitimin cazibe merkezi yapma uğraşında olduklarını söyledi. SEU’nun alanında etkin birçok bilim insanını akademik kadrosuna kattığının altını çizen Doğan, böylece bölgeye beyin göçünü de gerçekleştirdiklerini belirtti.

SUE, hedeflerini paylaşmak için düzenlediği Tanıtım Programı’nın altıncısını gerçekleştirdi. Diyarbakır'daki Mesleki Teknik ve İmam Hatip liselerinin idarecilerini ağırlayan SEU yönetimi idaricilere üniversitenin eğitimini ve hedeflerini anlattı. Rektör Prof. Dr. Ekrem Doğan, ‘Geçmişten gelen gücümüzle aydınlık yarınlara’ sloganıyla bu toprakları tarihte olduğu gibi yeniden ilim/bilimin yuvası yapmayı hedeflediklerini belirtti. İlk yıl, 5 programla eğitim-öğretime başladıklarını ve 2015-2016 döneminde rakamı 20’nin üzerine çıkarmayı amaçladıklarını dile getiren Doğan, şöyle konuştu: "2015-2016 Eğitim-Öğretim Dönemi’ni sıçrama yılı ilan ettik. Bölge insanı sağlık bölümlerine önem veriyor. Biz de en iyi bildiğimiz işlerden biri olan sağlık alanında birçok program açıyoruz. Böylece Tıp Fakültesi’nin de alt yapısını kuruyoruz. 3-4 yıl içerisinde inşallah Tıp Fakültemizi de açmış olacağız. Ayrıca lisans programları olarak da Mimarlık, Uluslararası Ticaret ve Odyoloji bölümünü açacağız. Bu bölümler de çok ilgi görüyor. Önümüzdeki sene 1000 civarında öğrenci almayı hedefliyoruz."

"İNGİLİZCE HEDEFİNDE SAPMA YOK"

Bazı lisans ve bütün ön lisans programlarında zorunlu İngilizce Hazırlık eğitimin öğrencinin seçimine bıraktıklarını açıklayan Rektör Doğan, "Bütün öğrencilerimize iyi bir İngilizce öğretme" hedeflerinden sapma olmadığını aktardı. Batıdan gerçekleştirdikleri beyin göçüyle yönlerini doğuya, çevirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Doğan, "Bizi cazibe merkezi olarak gören coğrafyaya hitap etmek istiyoruz. Uluslararası açılımımızı da Doğu, Ortadoğu’dan başlatacağız." diye konuştu.

"KÜRTÇE EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ"

Türkiye’nin batıdaki üniversitelerden farklı olarak Kürtçe eğitimi önemsediklerini aktaran Doğan, Hemşirelikte Kurmanci/Zazaki, Dış Ticarette ise Sorani’nin öğretileceğini kaydetti. Doğan, ayrıca Yerel Diller Enstitüsü bünyesinde de Kürtçenin üç lehçesinde de (Kurmanci, Zazaki ve Sorani) yüksek lisans programları açacaklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.