Servisçilere eğitim verildi

Servisçilere eğitim verildi

Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası, Turizm taşımacılığı ve yolcu güvenliği konusunda eğitim semineri düzenledi.

Turizm taşımacılığı  ve yolcu güvenli eğitimi hakkında bilgi veren Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Muharrem Karabacak, “Oda olarak MEVKA desteği ile talep ettiğimiz teknik destek projesi kapsamında bünyemizdeki servisçi esnafı üyelerimize yönelik İslam Turizm Başkenti Konya misyonu ve vizyonuna uygun olarak turizm taşımacılığı ve yolcu güvenliği kültürü oluşturma eğitimlerine başladık. 50 üyemizin katıldığı Eğitimlerimizi Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Eğitim Salonunda gerçekleştirdik. Konya’ya ziyarete gelen turistler Konya algısını hizmet aldığı Serviste bulunan personelimizden oluşturuyorlar. Bu bilinçle Stresli ve sıkıntılı bir iş olan servisçilik konusunda üyelerimize kurallara uymasını ve daha dikkatli olunması gerektiği gibi konularda da bilgiler verildi. Konya halkımızdan da beklentimiz empati yaparak şoförlerimize yardımcı olmalarıdır. Bu projemiz sadece Konya'da değil, ülkemizde de örnek bir projedir. Emeği geçenlere ve destek veren kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

Turizm taşımacılığı ve yolcu taşımacılığı seminerinde, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan V. Doç. Dr. Abdullah Karaman yolcu güvenliği ve şoför davranışları hakkında bir sunum yaparken; Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Mete Sezgin turizm ve turizm taşımacılığının önemini anlattı. Servisçilere, mevzuatın istediği turizm taşımacığı ve yolcu güvenliği kurallarına uygun davranışların yanında yerli ve yabancı turistlere yönelik sorunlara yardımcı olmak amacı taşıyan seminere katılanlara sertifikaları da verildi. 

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum