'Servis İstiyoruz' Diyerek Yol Kapatmaya Kalkıştılar, Polis İzin Vermedi

'Servis İstiyoruz' Diyerek Yol Kapatmaya Kalkıştılar, Polis İzin Vermedi

Eğitim öğretim yılının sancılı başladığı Bursa'da, okula gitmek için servis isteyen çocuklar ve anneleri çevre yolunu kapatmaya çalıştı. Devreye giren polis ekipleri, eylemcilere 'Basın açıklaması yapıp dağılın, haklıyken haksız...

Eğitim öğretim yılının sancılı başladığı Bursa'da, okula gitmek için servis isteyen çocuklar ve anneleri çevre yolunu kapatmaya çalıştı. Devreye giren polis ekipleri, eylemcilere 'Basın açıklaması yapıp dağılın, haklıyken haksız duruma düşmeyin' uyarısında bulundu. Bunun üzerine öğrenciler ve anneleri eylemlerini yol kenarında sürdürdü.

Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi sakinleri, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de belediyeden çocuklarının okula götürülmesi için servis talep etti. Talebe olumsuz cevap verilince öğrenciler, okula gitmek için Bursa-Ankara-İstanbul çevre yolunu aşmak zorunda kaldı. Minibüslerin de çocuklarını almadıklarını öne süren mahalleli kadınlar, yol kapatmak için eylem yaptı.

Mahallede toplanan vatandaşlar, Bursa-Ankara çevre yolundaki Millet Mahallesi trafik ışıklarına kadar solgan atarak yürüdü. Bursa-Ankara yolunu trafiğe kapatmak isteyen vatandaşlara polis engel oldu. Yolun kapatılması halinde trafiğin duracağını ve çocukların kaza tehlikesi geçireceğini söyleyen polisler, vatandaşlardan güvenli yerde eylem yapmalarını istedi. Bunun üzerine yol kenarında eylem yapan mahalleli, okul servisi istediklerini söyledi. Mahalleli kadınlar, elektrik, su ve doğalgazın olmadığı mahalleye yaptırılan prefabrik okulun ise henüz açılmadığını öne sürdü.

AK PARTİLİYİM AMA SERVİS ARACI KOYDURTAMADIM

Grup adına açıklama yapan ve kendisinin AK Parti Millet Mahallesi Kadın Kolları Başkanı olarak tanıtan Fatma Anlaş, şunları kaydetti: "Ben 10 yıldır bu mahalledeyim. Geçen sene de servis sıkıntısı yaşanmıştı. Aynı sıkıntılar sürüyor, okul yok, otobüs yok, doğalgaz, elektik, su yok. Pazarımız var, onu da kaldırmak için kolları sıvamışlar. Çocukların çilesi çekilecek gibi değil. Bu sene daha da olayları yakından takip ettim. Partiye gittim, milli eğitime gittim, muhtara gittim, onaylandı, ama servisten haber yok. Sabah kapım çalındı, minibüsler de çocukları almıyorlarmış. Eziyeti çekecek halimiz kalmadı. İki haftadır mahalleye 'Eylem yapmayın' diye çağrıda bulunuyordum, ama dayanacak halimiz kalmadı. Bir köyde bile herşey var, bu çocuklar neden insan gibi yaşamasın? Bu çocuklar sadece otobüs istiyorlar."

Gazetecilere açıklamalarda bulunan çocuklar da servis istediklerini sloganlarla haykırdılar. Polisin uyarıları üzerine eylemciler, olaysız şekilde dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.