Sermaye faize gidiyor

Sermaye faize gidiyor

Mustafa Özkafa, “Devletin 1 yılda ödediği faizle 300 bin ev alınabiliyor. Bir ülke düşünün her yıl 300 bin ev parasını götürüp faize teslim ediyor. En büyük faiz sömürüsü Türkiye’de. Dünyada böyle bir ülke yok” dedi

Saadet Partisi Karatay İlçe Teşkilatı aylık divan toplantısını gerçekleştirdi. İl Teşkilatı Binasında gerçekleştirilen toplantıya eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa, Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, Karatay İlçe Başkanı Ali Genç ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

24 Haziran seçimlerinden önce pek çok uyarıda bulunduklarını hatırlatan eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa, “Kısa bir süre önce hep beraber bir seçimi yaşadık. Biz bu seçimleri idrak ederken mahallelerimizde, ilçelerimizde ve her platformda Milli Görüş prensiplerinin tatbik edilmemesi halinde ülkemiz yönetiminin hiç istenilen bir noktada yürümeyeceğini pekçok sıkıntının ortaya çıkacağını ifade ettik. Eylülün sonuna doğru geliyoruz. Seçimlerin üzerinden 3 ay geçti, ülkemizin ve milletimizin durumu meydandadır” sözlerini kullandı. Şahsiyetli dış siyasetin ülke için önemli olduğuna değinen Özkafa, “Şahsiyetli dış siyaset ülke için önemlidir. Bunun olabilmesi için de müslüman ülkelerin ve mazlum milletlerin mutlaka bir araya gelmesi lazım. Bu bir araya geliş olmadan bir güç birliği kuvvetleri, imkanları bir araya getirmeden netice almak mümkün değildir. Milli Görüş Saadet Partimiz ve partimizin iktidar olduğu dönemlerde en kısa zamanda en sınırlı imkanlarla bunlar ne kadar seri ortaya koyulduğu meydandadır” diye konuştu.

BİRÇOK KONUDA ÇÖZÜM ÜRETTİK

Saadet Partisi’nin hiçbir dönemde tek başına iktidar olmadığı halde birçok konuda çözüm ürettiğini aktaran Özkafa, konuşmalarına şu şekilde devam etti: “Biz hiçbir zaman tek başımıza iktidara gelmedik. En yüksek oyu aldığımız 54. hükumet döneminde yüzde 20’nin biraz üstünde oy almışız. O zaman bile bakıyorsunuz bütün çalışanlara yüzde 100 artış verilmiş. Bütün üreticilerin ürettiği mahsullerin fiyatı birkaç misli artmış. Bundan daha önemlisi bir araya gelmesi mümkün değil inancı taşınan müslüman ülkelerin en büyükleri 2-3 ay içerisinde İstanbul’da imzaları atmışlar ve D-8 kurularak faaliyete başlamış. Adil bir ekonomik sisteme geçilmesi de önemli. Faize dayanan politikadan hemen vazgeçilmeside mühim. Milli görüş bu politikaları ortaya koymuş. Bunu sözle ifade etmiş hem belediyelerde hem hükumetlerde iş başına geldiyse bunu hayata da geçirmiştir.”

YILDA 300 BİN EV PARASINI FAİZE VERİYORLAR

Türkiye’de faiz oranlarının çok yüksek olduğunu, mevcut iktidarın faize bağımlı faailyet gösterdiğini dile getiren Özkafa, “Devletin sadece geçtiğimiz yıl ödediği faiz 55 milyar lira. Bu yıl 55 milyar liraya Ağustos ayında ulaştık. Yıl sonunda 75 milyar liraya varıyor. Gelecek yıl faizler iki misline çıktığı için 100 milyara varıyor. Bu yılı konuşalım. Vatandaşımıza milyar milyar sayınca pek anlaşılmıyor. Onun için bu örneği verelim. Bu yıl ödenecek 75 miyar lira borcun kaç eve denk geldiğini hesaplayalım. 250 bin liralık bir daire aldığımızı farz edelim. Bu 75 milyar lira 250 bin liralık 300 bin tane ev parasına denk geliyor. 1 yılda ödediğimiz faizle 300 bin ev alabiliyoruz. Bir ülke düşünün 300 bin ev parasını götürüp teslim ediyor” ifadelerini kullandı. “Dünyada böyle bir ülke yok. En büyük sömürü Türkiye’de” diyen Özkafa, “Faiz oranlarından da bu anlaşılıyor zaten. Amerika’da faizi yüzde 0,25 artıralım mı diye 5 yıl istişarede bulundular ve 0,25 artırdılar. Şuanda Japonya’da faiz -0,10, İsviçre’de -0,5, Amerika’da yüzde 1.5, Avrupa’da yüzde 0,75. Türkiye’de Merkez Bankası bir toplantıda 6,25 artırdı. Faizi bu kadar artırdığı halde dolar hala düşmedi. Sen diyor benim elime düştün. Faizin zerresinden uzak durmalıyız. Memlekette tüccarların ve sanayicilerin vazgaçilmezi olmuş faiz. Sanayici, iş adamı kredi almaya kalkınca faiz yüzde 40’lara kadar çıkıyor. Kaar oranlarının yüzde 5’lere düştüğü bir ülkede yüzde 40 faiz ödeyip üretim yapacak” açıklamalarında bulundu.

TÜRKİYE’NİN BORCU ARTIK YERE GÖĞE SIĞMIYOR

Mevcut iktidarın yeni sistem ile ülkenin daha iyi hale geleceğini söyledğini, ancak herşeyin daha da kötüye gittiğinin altını çizen Özkafa, şu sözlere yer verdi: “Hani biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçince kahatlanıp uçacaktık. Bunların söylediklerinin hepsi masal. Konya’nın bütün reklam panolarında 2023 yılında ihracatımız 500 milyar dolar olacak yazıları herkes gördü. Bugün 160 milyar dolar olan ihracat 5 sene önce 150 milyar dolardı. 5 senede 10 milyar dolar artmış şimdi 2023’te 10 daha eklesek 170 milyar dolar eder. Nasıl oluyor bu 500 milyar dolar. Yerli otomobil yapacağız diye patronlarını, direktörünü, sermayesini açıklamışlardı. Hiç konuşuluyor mu şuan.” Ülkenin borcunun son yıllarda katlandığını belirten Özkafa, “İMF’ye borcumuz bitti diye konuştular. Bunu halk kimseye borcumuz yok diye anladı. İMF’ye Türkiye’nin 15 milyar dolar borcu vardı bunu ödedi öbür taraftan 500 milyar dolar borçlandı onu hiç söylemedi. Şuan İMF’ye borç bitti demiyorlar. Artık Türkiye’nin borcunun yere göğe sığmaz bir hal aldığı anlaşıldı. Bide bu arkadaşların bir huyu var. İyi birşey olduysa bunlar yaptı. Kötü birşey olduysa dış güç yaptı, FETÖ yaptı şu yaptı bu yaptı diyorlar. Şimdi faizin artırılmasını Cumhurbaşkanıistemiyorum diyor. Bundan önceki Merkez Bankası Başkanını faizi 3 puan artırdı diye gönerdiler. Faiz artırma yetkisini neden Merkez Bankasına veriyorsun. Ülkenin parlamenter sistemden bambaşka sisteme geçmesini sağlayacak gücün var, faizi açıklama yetkisini Merkez Bankasından alıp hükümete verme yetkin yok. Bir kusur bir suç işlenecekse kenara çekiliyorlar. Biz bu Merkez Bankası’nın enflasyon tahminini tutturduğunu 16 senedir görmedik. Dış siyasette de aynı. Bir one miute diyeceksin, birde rabia işareti yaptınmı olay bitti” şeklinde konuştu.

SINIRLARIMIZIN DİBİNDE PKK DEVLETİ KURULUYOR

Suriye’de bir PKK devletinin kurulduğunu, ancak iktidarın milleti Münbiç ile oyaladığını söyleyen Özkafa, “Televizyonlarında sürekli Münbiç konuşuluyor. Münbiç dediğiniz yeri kimse bilmiyordu eskiden. Münbiç’te Amerikayla birlikte devriye gezmeye başlayacaklarını açıkladılar. PKK’ya 1000 Tır dolusu silah veren Amerika ile Suriye meselesini halledeceğiz. Münbiç denilen yer ufacık. Bizi orayla oyalayarak Suriye’de Fırat’ın doğusu olan 700 kilometrelik alanda PKK devleti kuruyorlar. Üsler, havaalanları kuruyor. Şehirler kuruyor orada ama kimse bunu haber bile yapamıyor. Sözde devleti kurup bitirip haber edecekler. Onun için dış siyasete, ekonomiye baktığımız zaman bu şemilde ülkenin yönetilmesi mümkün değil. Biz Milli Görüşçüler 16 yıldır sabırla anlattık, anlaşılmaya başlamıştırki yakın zamanda 80 milyon memleket evladı Türkiye Milli Görüş ve Saadet Partisiz idare edilemez diyecektir. Çözüm Milli Görüş ruhuyla besmele çekerek çalışmaktır” diyı konuştu.

40 YIL ÖNCE MOTOR VE TRAKTÖR ÜRETTİK

40 yıl önce birçok ürünü üreten Türkiye’nin şuan gıda ürünlerini bile ithal eder hale geldiğini, bunun sebebinin izlenen yanlış politikalar olduğunu dile getiren Özkafa, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Ürettiği kendine yeten sayılı ülkelerden birisiydik. Şuan 250 çeşit tarımsal ürün ithal ediliyor. Bunun içerisinde hububatta dahil. Hepsini kendimiz üretmeliyiz. Memleketin zeki evlatlarını donanmlı bir şekilde yetiştireceksin. Otomobilini, uçağını, tankını, topunukendin yapacaksın. Bu kadar kolay mı bu diyorlar. Bu ülke Milli Görüşün 48 milletvekiliyle koalisyon ortağı olduğu 1974 yılında yani bundan 44 yıl önce Konya’da 100 bin motor, 50 bin traktör imal eden fabrika kurdu haberin olsun. 40 sene önce bunu yapan millet bu saydıklarımızı şuan neden yapamıyor. Bu ülkenin ilimle, irfanla, azimle yürüyecek idare eksikliği var. Buda yaptıkları yapacakları teminatı olan, ne zaman hükümet olmuşsa en hayırlı icraatları heryerde yapan Milli Görüşün işidir. 15 yıl önceki su makzubunu bulmak zor değil. 15 yılönce temsil ettiğimiz belediyede suyun tonu 50 kuruştu. Şimdi 5 lira ve belediyenin 1 milyar lira borcu var. O gün suyu 50 kuruşa halkına sunan belediyenin 10 kuruş borcu yoktu. Onun için Milli Görüş hangi idare kendine verildiyse hakkından gelmiş ve icraatlarını yapmıştır ve yine yapacaktır.”

SALİH ACIBADEM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum