Serdar Kılıç: Özümü doğada buluyorum

Serdar Kılıç: Özümü doğada buluyorum

Selçuk Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu’nun davetiyle Konya’ya gelen Doğa Belgeselcisi Serdar Kılıç, yaptığı söyleşi programıyla öğrencilerle bir araya geldi.

Selçuk Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu’nun davetiyle Konya’ya gelen Doğa Belgeselcisi Serdar Kılıç, yaptığı söyleşi programıyla öğrencilerle bir araya geldi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 30 Ağustos Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güner, Dekan yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Uçar, söyleşinin yapılmasında emeği geçen Veteriner Fakültesi Öğretim görevlisi Murat Boydak ve çok sayıda öğrenci de katıldı.

Yaşadığı deneyimlerini ve anılarını öğrencilerle paylaşan Serdar Kılıç, konuşmalarına şöyle başladı; “Çok farklı koşullarda doğayla bir bütün oldum. İnsan doğal ortama gittiğinde yanında ne götürürse götürsün asıl önemli olan aklıdır. Çünkü götürdüğü malzemelerin kullanım alanı kısıtlıdır. Ama aklını her yerde kullanarak pratik bilgilerle zor anlarda bile doğayla mücadele etmeyi öğrenir” ifadelerini kullandı.

11-3.20141218094221.jpg

ANADOLU EŞSİZ NİMETLERE SAHİP

Yaptığı programlarla insanlara doğayı tanıtan Kılıç, “Anadolu'da çok eşsiz güzellikler mevcut. Anadolu'nun en büyük yerinden en küçük noktasına kadar her tarafı değerlendirilebilir bir durumda. Her yönüyle şirin olan Anadolu, doğasıyla ve insanıyla benim için ayrı bir öneme sahip. Bunun için ben sürekli doğal ortamdayım. Streslerimden, sıkıntılarımdan bu sayede uzaklaşıyorum. Şehrin boğucu ve hızlı yaşamından bu yüzden kendimi uzak tutuyorum. Anadolu'da yaşayan hangi insan olursa olsun istediğiniz zaman kapısını rahatlıkla çalabilirsiniz. Bu durum kent yaşamı için uygun değil. Bu özelliklerden dolayı ben doğayla bir bütünüm. Şehir yaşamı kurmuş olduğu yapıyla insanları hakimiyet alanına alıyor. İnsanı sınırlandırıyor. İnsana kendi varlığını kabul ettirmeye çalışıyor. Anadolu doğal, eşsiz ve keşfedilmeye açık bir bölge olduğu için ben kendimi orada daha rahat hissediyorum. Kendi özümü bu yüzden doğada buluyorum” dedi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.