Serbest Kalan Çakallı: Kimseye Kumpas Kurmadım, Paralel Olmadım

Serbest Kalan Çakallı: Kimseye Kumpas Kurmadım, Paralel Olmadım

İstanbul Adliyesi’nde savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, hiç kimseye kumpas kurmadığını, kimsenin paraleli olmadığını söyledi. Eski polis müdürünü çıkışta...

İstanbul Adliyesi’nde savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, hiç kimseye kumpas kurmadığını, kimsenin paraleli olmadığını söyledi. Eski polis müdürünü çıkışta karşılayan polis yakınları ‘Türkiye seninle guru duyuyor’ sloganları attı.

Serbest bırakıldıktan sonra adliye çıkışında Çakallı avukatıyla birlikte açıklama yaptı. Çakallı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Ben 24 senedir emniyet mensubuyum. İstanbul’da da 2013 yılından bu yana görev yapıyorum. Görev yaptığım süre içinde hiçbir zaman hak hukuk adalet çizgisinden ayrılmadım. Kimseye kumpas kurmadım. Kimsenin paraleli olmadım. Kimse adına hukuksuz bir talimat almadım. Daha önce alınan arkadaşların da pek çoğunu tanırım. Bunların da benim gibi görev yaptıkları inancındayım. Benim buraya alınmam ile ilgili bir belgenin yok edilmesi bir kamera görüntüsünün alınması bu aynı zamanda benim ihraç olmama sebep olan bir dosya. Dosyanın içinde haksız ve hukuksuz bir şekilde rapor düzenleyen müfettişler var. Bu konuyla ilgili mücadelemi sürdüreceğim. Bu hukuksuzlukların peşini bırakmayacağım.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.