Serbest Bırakılan Komiser: Şanlı Davada Tutuklanmayı İsterdim

Serbest Bırakılan Komiser: Şanlı Davada Tutuklanmayı İsterdim

İzmir'de polislere yönelik düzenlenen operasyonda mahkemece serbest bırakılan komiser S.Ç., "Bu şanlı davada en büyük mukafat olan tutuklanmayı isterdim." dedi. Gazete kupüründen yola çıkılarak İzmir'de polislere düzenlenen operasyonda serbest...

İzmir'de polislere yönelik düzenlenen operasyonda mahkemece serbest bırakılan komiser S.Ç., "Bu şanlı davada en büyük mukafat olan tutuklanmayı isterdim." dedi.

Gazete kupüründen yola çıkılarak İzmir'de polislere düzenlenen operasyonda serbest bırakılan 21 kişinden bir olan S.Ç., adliye çıkışında coşku ile karşılandı. Kendilerine destek vermeye gelen vatandaşların sevgi seli ile karşılanan Komiser S.Ç, yaptığı kısa açıklamada, "Tutuklanan müdürlerimiz, tutuklanan ağabeylerimiz, tutuklanan devrelerim yok ama İstanbul'da tutuklanan bir devrem var. Bu şanlı davada en büyük mükafat olan tutuklanmayı isterdim. Rabbim hayırlısını nasip etsin." şeklinde konuştu.

'HELÂL PARAYLA YETİŞTİRDİK'

Komiser S.Ç.'nin tahliye olması fakat arkadaşlarından bazılarının tutuklanması sebebiyle buruk sevinç yaşadığını belirten babası Sadi Çelen, kıt kanaat geçinen bir memur olduklarını belirterek, çocuğunu helâl parayla yetiştirdiğini söyledi. Çelen, "Memur maaşı ile yetiştirmeye çalıştık bu delikanlıları. Helâl para yedirdik diye düşünüyoruz. Haram yedirmedik. Suçlu olmadığına inanmıştık. Yaptığı işler, kanuni işlerdi. Bundan sonra da devlet yine kanun içerisinde, hukuk çerçevesinde hangi görevi verirse versin, yine yapmaya devam edecektir. Yapmazsa biz ailesi olarak hakkımızı helâl etmeyiz. Tutuklanması önemli değil. Birileri sipariş operasyon yapabilir, sipariş mahkeme kurabilir, sipariş savcı ayarlayabilir. Sipariş de mahkemenin neticesini alabilir ama bunların hiçbirisi bizi yıldırmayacaktır. Biz hep şunu gördük, şimdiye kadar yapılan şeylerde hukukun olmadığını gördük ama keşke adalet dağıtmak için, güzel şeyler yapmak için gelen insanlar bunları yapmasaydı." dedi.

'BABAMLA GURUR DUYUYORUM'

Tutuklananlar arasında yer alan Hasan Ali Okan'ın oğlu ise babası ile gurur duyduğunu belirterek şöyle konuştu: "İzmir Karşıyakalıyım. Babam da Karşıyakalı. Babamla gurur duyuyorum. Artık Türkiye, tamamen siyasi adaletle yönetiliyor. Adalet denen kavram yavaş yavaş çökmeye başladı. Anayasa'ya bile uymayan insanlar var. Babamın yasadışı iş yapacağını düşünmüyorum, çünkü benim babam yıllarca, 14 yaşından beri bu devlete hizmet eden bir insan. Casuslara operasyon yapan, teröristlere operasyon yapan bir adam." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.