Şenol Güneş: İlk 5 Maçımızın En Önemlisini Oynayacağız

Şenol Güneş: İlk 5 Maçımızın En Önemlisini Oynayacağız

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde Galatasaray ile karşılaşacakları maçın çok önemli olduğunu söyledi. Güneş, "Rakibimiz Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor. Ona karşı oynamak ve kazanmak çok önemli. Ligde ilk 5 maçımızın...

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde Galatasaray ile karşılaşacakları maçın çok önemli olduğunu söyledi. Güneş, "Rakibimiz Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor. Ona karşı oynamak ve kazanmak çok önemli. Ligde ilk 5 maçımızın en önemli maçını oynayacağız. İlk 5 maçta alacağımız puanlar ligin aynasını gösterecektir bize." dedi.

Tecrübeli teknik adam, Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında 30 Ağustos Cumartesi günü karşılaşacakları Galatasaray maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Bu hafta başlayacak ligin yepyeni bir anlayış ve güzellik getirmesini dileyen Güneş, bu sezon ki hedeflerini ligde ilk 5 ve Avrupa olarak açıkladı.

"ACİLEN, FORVETE OYUNCU OLMAMIZ LAZIM"

Bursa'nın büyük bir şehir olduğunu, büyük bir takımın başına teknik adam olarak geldiğini de belirten Şenol Güneş, "2 aydır buradayım, büyük bir şehirde ve takımda olduğumu biliyorum ona uygun takım oluşturmak için çalıştık." diyerek, şöyle devam etti:

"Bu ligde yarışacak, bir takım oluşturmak için düşüncelerimizi anlatmaya çalıştık, konuştuk, oldukça mesafe aldık ama bütün bunlara rağmen henüz ideal 11'i oluşturamadık. Oyun anlamında ve düşünce anlamında mesafe aldık. Ama acil olarak düşündüğümüz, forvete bir oyuncu almamız bu hafta içinde kesinlikle olur diye bekliyoruz. Elimizde olan bazı oyuncu arkadaşların gidip kalma durumları vardı, onların son durumları devam ediyor. Taiwo görüşme yapmak için gitti, sonuç alınmadı henüz. Gitme modunda olan, oynamaya hazır olan bir Taiwo var. Frey'in böyle bir görüntüsü yok, bizimle şuanda. Ama Taiwo'nun gidebileceğini düşünüyorum. Alacağımız oyuncu da forvet olacağı için hücumda bir katkısı olacaktır."

Takımda cezalı Şamil dışında eksik bulunmadığını belirten deneyimli çalıştırıcı, takımın futbol anlamında henüz istediği seviyeye çıkamadığını kaydetti.

Güneş, Galatasaray maçı ile ilgili yaptığı değerlendirmede ise "Bu hafta rakibimiz Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde. Ona karşı oynamak ve kazanmak çok önemli. İlk 5 maçımızın en önemli maçını oynayacağız." diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"İlk 5 maçta alacağımız puanlar ligin aynasını gösterecektir bize. Biz kazanmayı düşünüyoruz ve başarı istiyoruz. Değişiyoruz, değişeceğiz, ilkeli olacağız ve fair-play ruhu içinde yarışacağız. Oyuncularımızın buna katkı yapmasını bekliyorum. Hakemle hiç konuşmayan oyuncular istiyorum. Dürüst yolları seçerek maç kazanmak. Bunu son maçlarda da gördük.

Galatasaray-Fenerbahçe maçını izlerken, bizim rakibimiz olduğu için Galatasaray'ı yakından izledik ama futbol ikinci plana düştü. Çünkü saha dışı olaylar bu maça damga vurmuştur. Ama biz rakibin oyununa bakarak nasıl bir takım çıkaracağını düşünmeye başladık. Galatasaray oyun olarak Fenerbahçe'ye göre daha ikinci planda kaldı. Ama fair play sorunu öne çıktı. Daha ilk maçta bunları görmek, ligde nelerle uğraşacağımızı bize düşündürmeye başladı."

"HOLMEN VE JOSE EKSİKLERİ VAR"

Yeni sezon hazırlıklarına Avrupa maçı nedeniyle erken başladıklarını belirten Güneş, iyi çalıştıklarını da belirterek, "Sezon başından beri çalışan, fizik olarak daha iyi durumda olan arkadaşlarımızı sahada görmek istiyoruz. Sonradan katılan iyi oyucular var ama eksik olan arkadaşlarımız var. Bunların son durumlarına bakacağız. İlk 11'de oynama şansları daha az olabilir. Jose biraz daha Holmen'den önde." dedi.

Oyun yapısı olarak, hücumu ve savunmayı birlikte yapan bir oyun anlayışı ortaya koymak istediklerinin altını çizen tecrübeli teknik adam, "Ama top kayıpları hazırlık maçlarında biraz fazla oldu. Bu konuda bu maç bize ölçü olacaktır. Büyük bir rakiple oynamak kendi gücümüzü görme bakımından önemli olacak." diye konuştu.

"EKSİK SEYİRCİ İLE OYNAYACAĞIZ"

"Bu maçta cezalı seyircimiz de var, eksik seyirci ile çıkacağız" diyen Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seyircimizin sayısının az olması, bize destek olacak taraftarın sesinin azalmasını etkilemeyecektir. Passolig de bizi etkileyecektir. Ama zamanla herkes alışacaktır, futbol oynamak için engel olmaması gerekiyor. Hala eksik bilgileri olan uygulamayı görüyoruz. Sahaya gelen insanların bundan rahatsız olmasına gerek yok ama daha açık anlatılmalıydı. Tribünlerin dolduğu, her maçı kazanma anlayışı ile sahaya çıktığımız bir lig yaşamayı umarım, hiç kimsesin burnu bile kanamadan taraftarın keyif aldığı, bizim de rakiplerin saygı gösterdiği bir lig olur diye umuyorum."

"AYDIN KARABULUT, TAKIMA AİT OLDUĞU DUYGUSUNU VERMEDİ"

Şenol Güneş, kadro dışı bırakılan Aydın Karabulut için yaptığı açıklamada ise "Aydın, geçmiş sezonlarda oynadığı futbolla öne çıkan bir futbolcuydu. Bursaspor'da ondan çok şey bekleyerek transfer etti. Ben de ilk günden beri onu Bursaspor'da nasıl başarılı olur diye çalıştırdık. Ama Aydın'da takıma ait olduğu duygusunu görmedim. Her futbolcu bir ücret karşılığında gelir ve çalışırlar. Aydın bunu hiç göstermedi. Bize ait olduğu duygusunu hiç göstermedi ve ayrılmak durumunda kaldı. Takımla bütünleşmeyen bir oyuncunun bizimle olmasını doğru bulmadığımı yönetime söyledim." ifadelerini kullandı.

"UMUT BULUT NE OLUR BİLEMİYORUM"

Bir soru üzerine Civelli ve Frey'in takımda kalma ihtimali bulunduğunu, kalmaları halinde şans bulabileceklerini ifade eden Güneş, forvet olarak Umut Bulut isminin geçmesi konusunda ise şunları söyledi:

"İsim olarak bir şey söylemek istemiyorum. Ama yabancı oyuncularla ilgili 4-5 oyuncu ile şuanda görüşme var. Son ana kadar olabilecek oyuncu olmaz, beklemediğiniz bir oyuncu transfer olur. Umut ile daha önce konuştuğumda ayrılmak istemediğini söylemişti. Ama şuanda Galatasaray'da oynamıyor. Ne olur bilemiyorum. Ama ekonomik olarak yüksek maliyetli bir oyuncu Umut."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.