Senegal Uluslararası Gıda Ve Teknoloji Fuarı Bu Yıl 2. Kez Kapılarını Açtı

Senegal Uluslararası Gıda Ve Teknoloji Fuarı Bu Yıl 2. Kez Kapılarını Açtı

Bu yıl 2.’si düzenlenen Senegal Uluslararası Gıda ve Teknoloji Fuarı, sektörün önde gelen yerli ve yabancı onlarca firmalarının katılımıyla başkent Dakar’da gerçekleşti.

Bu yıl 2.’si düzenlenen Senegal Uluslararası Gıda ve Teknoloji Fuarı, sektörün önde gelen yerli ve yabancı onlarca firmalarının katılımıyla başkent Dakar’da gerçekleşti.

Çok sayıda gıda ve içecek firmasını bir araya getiren fuara bu yıl, 17’si Türk olmak üzere 51 yabancı ve 60 Senegal firması katıldı.

Senegal’in en kapsamlı fuarlarından biri olmaya aday etkinliğe, Senegal Ticaret Bakanlığı destek veriyor. Fuarın amacının ise Senegal’in Gayri Safi Yurtiçi Hâsılası'nın (GSYH) %40’nı oluşturan gıda sektöründe yerli üretimi teşvik etmek.

Fuar kapsamında özellikle ekonomik ortaklık anlaşmalarının hazırlanması bağlamında, ürün kalitesini artırarak, pazar fırsatlarının en iyi şekilde değerlendirilmesi hedefleniyor.

Fuara katılan bir Türk firmanın Dış Ticaret Müdürü Özgen Metin, “Biz un üreten firmalar için ekmek katkı maddeleri üretiyoruz. İlk iki gün gayet olumlu geçti. Bugün biraz daha sakin ama davet ettiğimiz bütün firmalar ile görüştük. Batı Afrika’nın en gelişmiş ülkesi Senegal olduğu için bu fuarı tercih ettik.” şeklinde konuştu.

Gaziantep’ten gelen diğer bir firma yetkilisi Halis Ozan ise fuarı değerlendirerek, genel olarak iyi bir tablonun hâkim olduğunu söyledi. Toz içecek sektöründe faaliyet gösteren Ozan, “Senegal halkının genelde Türk ürünlerine rağbeti var. Türk ürünleri biliniyor.” ifadelerini kullandı.

Senegal'de ilki 2005 yılında düzenlenen Türk İhraç Ürünleri Fuarı, 113 firmanın katılımı ile 2 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilmişti. Sonraki yıllarda fuarlar gıda, kimya, makine, plastik, kablo, metal, otomotiv, elektronik, boru ve tekstil alanlarına yoğunlaşmakla birlikte ziyaretçi ve katılımcı firma sayısı sürekli artış gösterdi.

13 milyon nüfusu ile Senegal, gelişmişlik düzeyi açısından Batı Afrika'nın önde gelen ülkelerinden. Uluslararası raporlara göre küresel krizden en az etkilenecek ülkeler arasında yer alan Senegal, stratejik konumu ile bölgesinde ticarete el verişli imkânlara sahip.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.