Sendikaya Üye Oldukları İçin İşten Çıkarıldılar İddiası

Sendikaya Üye Oldukları İçin İşten Çıkarıldılar İddiası

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasından, sendikaya üye oldukları iddiasıyla işten çıkartılan 9 işçi, fabrika önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Karıt Köyü mevkiinde faaliyet gösteren fabrika...

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasından, sendikaya üye oldukları iddiasıyla işten çıkartılan 9 işçi, fabrika önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Karıt Köyü mevkiinde faaliyet gösteren fabrika önünde toplanan işçilere, üye oldukları Öz İplik-İş Sendikası Teşkilatlanma Genel Sekreteri Kemal Sönmez de destek verdi. İşçiler, 'Kurtuluş yok', 'tek başına', 'ya hep beraber, ya hiç birimiz' sloganıyla tepkilerini gösterdi.

İşçiler adına bir basın açıklaması yapan Kemal Sönmez, temmuz ayından bu yana fabrikada 400'ün üzerinde işçinin sendikaya üye olduğunu söyledi. Sönmez, "Bu sendikal örgütlenme ile birlikte işveren, fabrikada işçiler üzerinde itibarsızlaştırma operasyonu başlattı. Nitekim sendikamıza üye olan işçilerden 9'u işten atılmıştır. Bu arkadaşlarımızın suçu, yasaların kendilerine tanıdığı hakları kullanmak. Dün bu çalışan arkadaşlarımıza kalite ödülü verilirken, performans ödülü verilirken, bugün sendikaya üye oldukları için işten atıldılar. Şimdi ise işsizler. Okullar açıldı ve bu işçi kardeşlerimizin çocukları okula boynu bükük gidiyorlar. Biz yıllardır size üretim verdik, kalite verdik, sizi dünya markası yaptık. Artık hakkımızı istiyoruz. Türkiye’deki tüm AVM'lerde bu firmanın satış mağazası önünde sendika üyesi işçilerimiz eylem yapacak." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.