Sendika başkanına gösteri tepkisi!

Sendika başkanına gösteri tepkisi!

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Türk İş Genel Başkanının Fransa'daki gibi sokağa ineriz mesajına sert tepki gösterdi. Karabacak, "Fransa'nın toprağında kimsenin gözü yok. Bizim ülkmiz çok değerli. Bu tür eylem ve söylemler ülkemize sıkıntı verir" dedi

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak ve Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar da hazır bulundu. Şeb-i Arus Haftası dolayısıyla Konya'da esnafın işlerinde önemli bir artış yaşandığını dile gtiren KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, "Son 4-5 gündür esnafımızın işlerinde çok iyi bir artış var. Lokantacı, taksici, hediyelik eşyacılar ve otelciler oldukça memnun. Çok şükür bu yıl esnafımızla ilgili hiçbir şikayet gelmedi. Törenlerden önce yaptığımız toplantılarda zaten önlemlerimizi almıştık. Esnafımızı birçok konuda uyarmıştık ve onlara eğitim seminerleri vermiştik. Bu yılki törenlerde şu ana kadar hiçbir şikayet gelmedi. İnşallah da gelmeyecektir. Şeb-i Arus Törenlerini bir zenginlik olarak görüyoruz. Ekonomimize can kattı. Bu törenlerin tüm yıla yayılması gerekiyor. Bir tarih yaşandı. Bu tarihi daha da zenginleştirmeliyiz. Yerli ve yabancı ziyaretçimizi memnun etmek zorundayız" dedi.

BİZİM TOPRAĞIMIZ ÇOK ZENGİN

"Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret tespit komisyonu toplantısında “Böyle ne kadar gider? Önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ne kadar gider. İşte gördük Fransa’da gitmediğini. Üç gün sonra bizim burada görür müyüz görmez miyiz? Bize bağlı" şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Karabacak, şunları söyledi: "Fransa'nın toprağında kimsenin gözü yok. Toprağı değerli değil. Fransa'nın yanında Belçika, Hollanda, Almanya gibi ülkeler var. Buralarda yapılan tüm eylemler sonucunda bir bölünme yaşanmayabilir. Bizim ülkemiz daha farklı. Bizim ülkemiz çok değerli. Toprağı zengin olan bir ülke. Bu tür eylemler bize her zaman sıkıntı verir. Olmaması da çok doğru. Bir tane sendika çıkıyor. Sokağa dökülürüz şeklinde bir açıklama yapıyor. Şu ortamda böyle bir açıklama çok yanlış."

ESNAFIMIZ DAİMA ÜLKESİNİN YANINDA

Türk esnafının paraya tamah etmeyen, kökü Selçuklu dönemindeki gibi güçlü olan bir yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Karabacak, "Esnafımız ve milletimiz bu topraklar için elinden geleni yapmaya devam edecektir. Ahilik teşkilatın mensupları olarak, hele hele bu dönemde daha sıkı sarılarak yolumuza devam edeceğiz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini anlatmaya çalışıyoruz. Sıradan bir Avrupa ülkesi değiliz. Örnek alacaklarsa bizim milliyetçilik duygumuzu örnek almalılar. Söyleminizde Fransa kelimesini geçiremezsiniz. Fransa gibi biz de ineriz diyemezsiniz. Bugüne kadar neredeydin derler adama. Bu tür söylemler çok yanlış. Avrupa kendi içerisinde büyük sıkıntılar yaşıyor. Bizden de kimse çığırtkanlık yapmaya kalkmasın" ifadelerini kullandı.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum