Selimiye Camisi'nde Kadir Gecesi Coşkusu

Selimiye Camisi'nde Kadir Gecesi Coşkusu

Mimar Sinan’ın muhteşem eseri Selimiye Camisi, Kadir gecesinde rengârenk görünümüyle ziyaretçilerini karşıladı. Yıl boyunca ziyaretçi akınına uğrayan asırlık cami, Ramazan ayında da insanlarla dolup taşıyor. Ziyaretçi sayısı Kadir...

Mimar Sinan’ın muhteşem eseri Selimiye Camisi, Kadir gecesinde rengârenk görünümüyle ziyaretçilerini karşıladı.

Yıl boyunca ziyaretçi akınına uğrayan asırlık cami, Ramazan ayında da insanlarla dolup taşıyor. Ziyaretçi sayısı Kadir gecesinde ise tavan yapıyor. Mübarek gece nedeniyle Edirne Belediyesi Selimiye meydanına aydınlatma sistemi kurdu. Havanın kararmasıyla birlikte farklı renklerdeki ışıklar Selimiye’ye yansıtıldı. Çeşitli renklerin farklı şekilde yansıtıldığı asırlık cami, ziyaretçilerine görsel bir şölen sundu.

Bu arada Edirne Valiliği ve Belediyesi tarafından Selimiye Camisi meydanında kurulan iftar çadırında bir ay boyunca binlerce kişi iftar açma imkanı buldu. Çadırdaki iftar yemeği her gün ayrı bir kişi, kurum veya kuruluş tarafından veriliyordu. Kadir gecesinin iftarını da Edirne Belediyesi verdi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan çadıra gelerek 4 bin vatandaşla birlikte iftarını açtı.

Vali Şahin, yaptığı açıklamada, “Biz de akşam orucun 27.'sinde sona doğru yaklaşmaktayız. Ama bu 30 günün en mübarek, en güzel ve en kutsal akşamı bu akşam. İftar yemeklerinin en güzeli bu akşam Kadir gecesinde verilen bir yemek. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinde iftarın belediye tarafından verilmesi beni şahsen sevindirdi. insanların Kadir gecesindeki sevincinin hep böyle devam etmesini diyorum. Ve Gazze’deki kanın bir an önce durmasını diliyorum” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 4 bin civarında vatandaş için iftar hazırladıklarını belirterek, “Ben Kadir gecesinin ülkemize, insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Kandilleri mübarek olsun” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.