Selda Bağcan 20 yıl sonra Konya’da konser verdi

Selda Bağcan 20 yıl sonra Konya’da konser verdi

Türk Halk Müziği’nin dev ismi sanatçı Selda Bağcan, 20 yıl sonra Konya’da konser verdi. Selçuklu Kongre Merkezi (SKM)’de gerçekleşen konsere yoğun ilgi vardı.

Selda Bağcan, konserde aralarında "Minnet Eylemem", "Gesi Bağları, Çemberimde Gül Oya, Uğurlar Olsun, Sivas’ın Yollarında, Yaz Gazeteci, Yuh Yuh gibi sevilen türküleri ve birçok eserini seslendirdi. İki bölümden oluşan konserde Bağcan ayrıca, Türk Halk Müziğinin usta isimlerinden Neşet Ertaş'ın kaleme aldığı "Ah Yalan Dünya" ve "Neredesin Sen" parçalarını da seyircilerle birlikte söyledi. Sanatçı Selda Bağcan hayranlarından gelen özel istekleri de geri çevirmedi. Bağcan, bir izleyicinin “Annem” şarkısı isteği üzerine “Ben de ‘Anne’ şarkısı çok. Ama isteğinizi geri çevirmeyeceğim” diyerek, iki farklı annem şarkısını seslendirdi.

Konserin ikinci bölümünde seyirciler, zaman zaman Selda Bağcan’a eşlik ederek, halay çekti.  Yaklaşık 2 saat süren konserde çok heyecanlı olduğunu dile getiren Selda Bağcan, konsere katılım gösteren herkese teşekkür etti. 20 yıl sonra Konya’da konser vermekten dolayı mutluluğunu da dile getiren Selda Bağcan, “Konya’ya gelmeden önce konser biletlerinin karaborsaya düştüğünü duyduk. Konyalıların bu ilgisi beni çok mutlu etti. Size söz veriyorum gelecek yıl aynı gün yani 6 Şubat’ta Konya’da tekrar konser vereceğim” dedi.

img_1803.jpg

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum