Selçuk’un Tiyatro Festivali’nde 6 Oyun İzleyiciyle Buluşuyor

Selçuk’un Tiyatro Festivali’nde 6 Oyun İzleyiciyle Buluşuyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen 3. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali başladı.

Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Büyük Sahnesi’nde açılışı yapılan festivale SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Dilek Zerenler, Hacı Ömer Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, Hacı Ömer Sabancı Vakfı Mali ve İdari İşler Müdürü Hilal Yöney, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan, Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum, Selçuk Üniversitesi’nden mezun olan tiyatro sanatçıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan SÜ Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Dilek Zerenler, “Festivalimizin hayata geçmesinde ve gelenekselleşmesinde desteğini gördüğümüz Sayın Dilek Sabancı hanımefendiye, Sabancı Vakfı’na ve üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’e sonsuz şükranlarımızı sunarız. Toplumun ancak sanatla medeniyet seviyesine yükseltilebileceği düşüncesiyle yola çıktığımız festivalimizin verimli geçmesi ve katılan herkeste bir iz bırakmasını diliyorum” dedi.

Festivalin açılışına katılamayan Dilek Sabancı’nın güzel dileklerini paylaştığı mektubunu okuyan Hacı Ömer Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, aynı zamanda Sabancı ailesinin sanata verdiği öneme de değindi.

HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİ SON DERECE ÖNEMLİ”

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Dilek Sabancı hanımefendinin burada bulunması mümkün olsaydı bizimle keyifli zaman geçirirdi. Biz de kendisini burada ağırlamaktan her zaman ayrı bir memnuniyet duyarız. Hayırseverlerin desteği Türkiye’de yüksek öğrenim açısından son derece önemli. Sabancı ailesi ile olan ilişkilerimizin gerçekten örnek olduğuna inanıyorum. Dilek Sabancı hanımefendinin adını taşıyan bu konservatuvarımızın dışında bir de Sayın Sakıp Sabancı’nın adını taşıyan bilgisayar merkezimiz var. Sadece bina ile değil daha sonra da bağların koparılmaması ve temsilcilerinin her zaman bizleri desteklemesi ilişkilerimizin gerçek temellere dayandığının göstergesidir” diye konuştu.

6 FARKLI ÜNİVERSİTE SAHNE ALIYOR

Açılış töreninin ardından Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, katılımlarından dolayı Hacı Ömer Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, Hacı Ömer Sabancı Vakfı Mali ve İdari İşler Müdürü Hilal Yöney’e plaket takdim etti. Plaket takdiminin ardından festivalin ilk oyunu sahnelendi. Yönetmenliğini Murat Atak’ın yaptığı Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin oynadığı ‘Fehim Paşa Konağı’ adlı oyun sahnelendi.

Festival boyunca her akşam bir üniversitenin oyunu izleyiciyle buluşacak. Selçuk Üniversitesi’nin ‘Fehim Paşa Konağı’ adlı oyunuyla başlayan festival Bilkent Üniversitesi’nin ‘Kel Kantocu-Ders’, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin ‘Ve Daha Bi Sürü’, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin ‘Yabanlar’, Ordu Üniversitesi’nin ‘Palto’ ve Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı’ndan mezun sanatçıların kurduğu Yabancı Sahne’nin ‘Suç ve Ceza’ adlı oyunuyla devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.