Selçuk’un Merkezi Kafeteryası tamamlanıyor

Selçuk’un Merkezi Kafeteryası tamamlanıyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Alaeddin Keykubat Kampüsü içerisinde yapımına 2012 yılının Temmuz ayında başlanan Merkezi Kafeterya Binası’nın inşaatı tamamlanma aşamasına geldi.

Binada incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ve Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, çalışmalara ilişkin detaylı bilgi aldı. 2015 yılının Ağustos ayında tamamlanması planlanan Merkezi Kafeterya Binası, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında kampüs alanı içerisinde göz alıcı ve estetik yapısıyla hizmet verecek. Kampüsün orta noktasına inşa edilen binanın bünyesinde yemekhaneden bowling salonuna kadar hem sosyal hem de sportif amaçlı kullanım alanları bulunuyor.

10 BİN METREKARELİK KAPALI ALANA SAHİP

4 kattan oluşan ve 10 bin metrekare kapalı alana sahip olan yapının Selçuklu mimarisiyle dizayn edildiğini belirten SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Binamız tamamlandığında üniversitemize ait 5 bin kişi kapasiteli yeni bir yemekhaneye sahip olacağız. Merkezimizin dış inşaatı büyük oranda tamamlandı ve halen iç kısmının dizaynı sürüyor. Binanın çevresine yaklaşık 50 bin metrekare alana çevre düzenlemesi yapacağız. Kampüsün orta noktasında yer alacak bu binada 400 metrekare alana sahip 2 adet terasın yanı sıra yemekhane ve fast food alanları ile öğrencilerin sosyal aktivitelerde bulunabileceği bir bowling salonu da yer alıyor” dedi.

“KAPASİTE ARTACAK”

Merkezi Kafeterya inşatının tamamlanması ile üniversitenin daha nitelikli ve modern bir sosyal alana sahip olacağını belirten Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Gerek öğretim elemanlarımız gerekse öğrencilerimizin kullandığı mevcut sosyal tesisler artık üniversitemizin kapasitesine cevap vermede yetersiz kalıyordu. Selçuklu mimarisiyle tasarlanan bu yapı, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin beslenme ve sosyal aktivite gereksinimlerini karşılama noktasında bizlere önemli katkı sağlayacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.