Selçuk'tan TBMM'de ilginç EYT açıklaması!

Selçuk'tan TBMM'de ilginç EYT açıklaması!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde EYT ile ilgili açıklamalar yaptı. Selçuk, EYT'liler için "Emekliliğe hak kazanamayanlar" tabirini kullandı.

TBMM Genel Kurulu’nda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bütçesi gece yarısı saat 01.00’de sona eren görüşmelerle kabul edildi. Meclis'te yaptığı konuşamasında EYT'liler için "Bizim emekliliğe hak kazanamayanlar dediğimiz kesimin talepleri" tabirinde bulunan Bakan Selçuk, emeklilik için üç şart arandığını belirtererek şunları söyledi:

 

"Dünyada emeklilik için üç şart aranır. Belirli bir yaşa gelmiş olmak, belirli bir süre prim ödeme gün sayısına ulaşmak ve belirli bir hizmet süresi. Yasalarla belirlenen bu şartlardan herhangi birisinin olmaması durumunda emekliliği müktesep hak kılmaz, yani kişi emekli olamaz.
Türkiye'de, bütün dünyada olduğu gibi, emeklilik için belirli bir yaş şartı vardı ve maalesef, 1992'de bu şart kaldırıldı. 1999'a gelindiğinde, o dönem SSK Genel Müdürü olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi ifadesiyle sistem iflas etme noktasına geldi ve bu tarihte emeklilik için yine bir yaş şartı getirildi ama bu sefer kademeli bir geçiş öngörüldü. Ak Parti 2008'de, 1999 yılında o dönemin hükümeti tarafından çıkarılan 4447 sayılı Kanun ile getirilen kademeli yaşı aynen muhafaza etti. Nitekim, şu ana kadar uygulamada bizim fiili emeklilik yaşımız 52. Yani 2019 yılında emekli aylığını bağladığımız emeklilerin ortalama yaşı 52. 65 yaş ancak 2048'de devreye girecek.
Şu an Türkiye, bütün OECD üyesi ülkeler içinde en erken yaşta emekli eden ülkedir. Dünyanın hiçbir ülkesinde ortalama 52 yaşında kimseyi emekli etmiyorlar. Bunu Anayasa Mahkemesi de tevsik etti, ‘hak kaybı yok’ dedi, 'kazanılmış bir hak yok' dedi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum