Selçuk’ta çalışma ortamları artıyor

Selçuk’ta çalışma ortamları artıyor

Merkez Kütüphanede derç çalışma salonlarının yetersizliğinden yakınan öğrencilere müjde Kütüphane Başkanı Ahmet Ekizer’den geldi. Ekizer, Bilgisayar Merkezi (BİLMER)’deki salonlarının yarısını ders çalışma salonu haline getirdiklerini söyledi.

Selçuk Üniversitesi akademisyenlerin ve öğrencilerin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek amacıyla Alaeddin Keykubat Kampüsü'nde bulunan Prof. Dr. Erol Güngör Kütüphanesi  yetersizliğinden yakınan öğrencilere müjde Kütüphane ve Dokümantasyon Başkanı Ahmet Ekizer’den geldi. Özellikle sınav haftalarında yer bulma sıkıntısı yaşanan kütüphanenin kapasitesinin arttırıldığını belirten Başkan Ekizer, Bilgisayar Merkezi (BİLMER)’deki bilgisayarlı çalışma salonlarının yarısının ders çalışma salonu olarak düzenlendiğini söyledi.

12-2-004.jpg

YER BULMA SIKINTISI ÇÖZÜLÜYOR

Öğrenci ve akademisyen odaklı hizmet ve çalışmaları hayat geçirme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Ekizer, “Öğrencilerimiz ve araştırma faaliyetleri yürüten akademisyenlerimiz günün her saatinde istedikleri bilgiye ve hizmete ulaşabilmeliler dilediklerinde kütüphanede rahatça ders çalışabilmeliler. Fakat kütüphanemizin ders çalışma ortamı konusunda bazı sıkıntıları vardı. Kütüphanenin yetersiz olduğunun özellikle sınav haftalarında ders çalışmak için kütüphaneye gelen öğrencilerin yer bulamaması sorununu az da olsa çözüme kavuşturduğumuzu söyleyebilirim. Kütüphanemizin kapasitesini yaklaşık 750-800 civarında arttırdık” şeklinde konuştu.

GRUP ÇALIŞMA SALONLARI OLUŞTURDUK

Göreve geleli iki ay olduğunu ve bu süreçte yaptığı ilk işin kütüphanedeki ders çalışma salonlarının kapasitesini arttırmak olduğunun altını çizen Ekizer, “Öğrencilerimizden bu konuyla alakalı ciddi şikayet alıyorduk. şuan elimizden gelen en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Şimdilim BİLMER’deki kullanılmayan bilgisayarları kaldırdık ve yerine ders çalışma salonları oluşturduk. bu alınlarda bireysel çalışmanın yanı sıra grup çalışmaları için de uygun ortam oluşturduk. bu şekilde grup olarak ders çalışmak isteyen öğrencilerimizin çalışmaları için yuvarlak masa sistemini salonumuzda hizmete açtık. bazı bölümlerde bireysellikten ziyade grup olarak çalışma yapmak gerekiyor. kütüphanemizde bu tür salonların yetersiz olduğunu öğrencilerimizden zaman zaman duyuyorduk. grup olarak çalışmak isteyen arkadaşlarımızı bu salonlarımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ALİ İBİLEME

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.