Selçuk'ta Afrika kültürü tanıtılıyor

Selçuk'ta Afrika kültürü tanıtılıyor

Selçuk Üniversitesi'nde Afrika uyruklu öğrenciler, Afrika Kıtasını tanıtmak ve Afrika ülkeleri ile ilgili bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetler yapmak için öğrenci toplulukları kuruyor

Aynı çerçevede Afrikalı öğrenciler ile Türk öğrenciler arasında kültür ve bilgi alışverişi sağlamak için böyle bir topkluluk kurduklarını belirten Afrika Kültürünü Tanıtma ve Araştırma Topluluğu Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Demokratik Kongolu Patrick İbrahim, "Topluluğumuzu, kardeşlik ,barış, dayanışma, beraberlik düşünceleri yaymak ve Afrika Ülkeleri ile Türkiye ilişkilerini güçlendirmek için kurduk. Bu amaçlara ulaşmak için geleneksel dans şarkı gösteri ve defile gibi kültürel aktiviteler, konferans, panel sempozyum, sergi gibi akademik ve bilimsel faaliyetler, uluslararası futbol turnuvası ve dostluk maçları gibi sportif  aktiviteler ile  ziyaretler, gezi gibi sosyal faaliyetler yapılacağız" dedi.

BİLGİ ALIŞVERİSİ SAĞLIYORUZ

Türkiye'de Afrikalılara karşı bir önyargının olduğunu dile getiren İbrahim, afrika kültürünü kimsenin tanımadığını, topluluğu Afrika kültürünü, öğrencilerin birebir Afrikalılardan öğrenmeleri için kurduklarını dile getirdi. Topluluğa veya düzenenlenen etkinliklere katılan öğrencilerin soru cevap şeklinde bilgi alışverişi olduğunu kaydeden İbrahim, "Amacımız kğültürümüzü en iyi şekilde tanıtmak. Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz. Bizimle irtibata geçen herhangi bir öğrenciyi en iyi şekilde bilgilendirmeye çalışıyoruz. Burada Afrikalılar karşı bir çn yargı var. Bunu sebebi de Afrika kültürünü bilmemeleri, biz de Türkiye'deki bu eksikliği gidermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

SELÇUK'TA İLGİ FAZLA

Topluluklarına katılan üye sayısının gün geçtikçe artığını belirten İbrahim, şunları söyledi: "Topluluğumuzu yeni açmış olmamıza rağmen Selçuk Üniversitesi öğrencileri büyük ilgi gösteriyor. Gökkuşağı AVM içinde açmış olduğumuz stant, gelen öğrencilerin dikaktini çekiyor. Gelip amacımız ve etkinlik takvimimizi sotuyorlar, standımıza uğrayan birçok öğrenciyi üye yapıyoruz. Stamdı kurma amacımzı daha fazla öğrenciye ulaşıp Afrika ile Türkiye arasındaki kültür farklılıklarını ve benzerliklerini öğrencilerle yaşayarak göstermek."

ÜCRETSİZ FRANSIZCA EĞİTİMİ VERİYORUZ

Afrika ülkelerinin birçoğunda resmi dilin fransızca olduğunu bu yüzden Selçuk Üniversitesi'nde yabancı dil eğimtimi alan öğrencilere de hafta sonları ücretsiz eğitim verdiklerini dile getiren Patrick İbrahim, "Afrika ülkelerinin birçoğunda Fransızca resmi dil olarak konuşuluyor. Konya'da  bu dili öğrenmek veya geliştirmek isteyen öğrencilere hafta sonları Talha Bayrakçı Gençlik Merkezinde ücretsiz Fransızca eğitimi veriyoruz. Okullarımızda eğitim yeterince iyi veriliyor fakat öğrencilerin pratik yaparak bu dili öğrenmeleri daha iyi olacaktır. Biz Afrikalı öğrenciler olarak Türk öğrenci kardeşlerimizden yardım isteyen herkese kapımızı açmış durumdayız. Aramızda İngilizcesi eğitim verecek düzeyde iyi olanlar da var, İngilizce eğitim almak ve konuşmasını pratik yaparak geliştimek isteyen arkadaşlarda topluluğuma katılabilir. Biz Afrika Kültürünü Tanıtma ve Araştırma Topluluğu olarak her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

ARAPÇA VE FARSÇA DA OLACAK

Faransızcanın yanında ilerleyen zamanlarda Arapça, Farsça ve diğer Afrika dilerini de öğretmek istediklerini belirten İbrahim, sözlerini şöyle devam etti: "Eğitim veren öğretmenlerimiz bu işi hiçbir ücret talep etmeden gönüllü olarak yapıyorlar. Bu eğitimcilerimizn hem Fransızcası hem de Türk Öğrencilerle iyi diyalog kurabilmek için iyi Türkçe bilen öğretmenler. Fakat eğitimlerimiz sırasında salonda eğitim verilen dil harici başka bir dil kullanmak kesinlikle yasak. Burada amacımız öğrencilerin her şartta o dili kullanabilmesini sağlamak. Şuan 10 öğretmenimiz var açtığımız stant sayesinde Selçuk Üniversite'nde öğrenim gören Afrika dillerini iyi bilen gönüllü eğitimci arkadaşlarımızında bize katılacağını düşünüyoruz."

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.