Selçukspor’a Ilgın’da çirkin saldırı

Selçukspor’a Ilgın’da çirkin saldırı

Konya Süper Amatör Lig’de mücadele eden Selçukspor, deplasmanda Ilgın Belediyespor’u 1-0 mağlup etti. Maç boyunca Selçukspor yöneticisi Hasan Yıldırım’a, futbolculara ve teknik heyete yapılan saldırılar Konya spor kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu.

 

Olayların ardından açıklama yapan Selçukspor yöneticisi Hasan Yıldırım, yapılan saldırıyı kınadı.

“FUTBOLCULARIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

“İddiasız bir maça çıktık. İyi bir oyun sergiledik” diyerek sözlerine başlayan Hasan Yıldırım, “Sahadan 1-0’lık skorla galip ayrıldık. Sahada formasının her yerini ıslatan ve yedek kulübesinde arkadaşlarına destek olan futbolcularımıza ve teknik heyetimize teşekkür ediyorum. Futbolcularımız yılmadan onurlu mücadelelerini sürdürdüler” dedi.

“BÖYLE OLAYLAR YAŞANMAMALI”

Ilgın’da canlarını zor kurtardıklarını söyleyen Yıldırım, “Doğal olarak spor yöneticilerinin spor adap ve ahlakına uygun olmayan tavır ve davranışları sadece kendi karakter özelliklerini ortaya çıkarmakla sınırlı kalmıyor maalesef. Seyirciyi kışkırtan bu hareketler, takımımızın 1-0 galibiyetiyle biten maçın sonunda seyirci hareketine dönüşmüştür. Maç sona erdikten sonra bize bir saldırı yapılmaması için sahanın ortasında toplandık. Burada bile bizim oyuncularımıza hem fiziki hem de sözlü saldırılar devam etti. Spor alanlarına yakışmayan bu olayların bizce tek müsebbibi olan kişi Ilgınspor’un antrenörü Ayhan Paşa’dan başkası değildir. Burada dürüstçe belirtmek isteriz ki, yaşanan bu arbedede bazı futbolcularımız darp edilmiş, özellikle yedek kulübemiz taş yağmuruna tutulmuştur. Ilgınspor’un antrenörü Ayhan Paşa maçın ilk dakikasından itibaren ortamı gerdi. Ağza alınmayacak küfürler yedik. Kafamıza taşlar attılar. Yedek kulübemizin ve sahadaki futbolcularımızın can güvenliği tehlikedeydi. 3 numaralı futbolcumuz Cafer Dolapçı’ya, şahsıma ve yedek kulübemize küfürler ve taşlar atıldı. Ilgın Emniyeti Amiri Alper bey olayların önüne geçti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Konya amatöründe her kulüp dosttur. Bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.