Selçuklu'yu anlatıyoruz

Selçuklu'yu anlatıyoruz

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Anadolu Selçuklu Mirası kitabında ilk kez Türkiye müzelerindeki Selçuklu eserlerinin envarterlerini çıkardık. Amacımız, Selçuklular'ı tüm dünyaya daha iyi anlatmaktı. Bizim için de güzel bir proje oldu” dedi.

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak ve Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette belediyenin yürüttüğü kültürel faaliyetler hakkında konuşuldu. Ramazan ayının yaklaşması ile belediyenin gerçekleştireceği çalışmalar dile getirildi.Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu medeniyetine ait envarter çalışmalarının tamamlandığını vurguladı.

img_0968.jpg

SELÇUKLU'YU DÜNYAYA ANLATIYORUZ

“2 yıl önce 'Büyük Selçuklu Mirası' projesi ile tüm dünyadaki Selçuklu eserlerini ve dünya müzelerindeki eserleri tamamladık” diyen Altay, Mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a arz ettikleri Anadolu Selçuklu Mirası kitabında da ilk kez Türkiye müzelerindeki Selçuklu eserlerinin envarterlerinin çıkarıldığını kaydetti. Altay, şunları söyledi: “Türkçe ve İngilizce olarak 5 cilt yayımlandı. Dünyadaki eserlerle birlikte toplam 10 cilt oldu. Hangi müzede hangi eser, hangi ülkede hangi eser var tamamı külliyat şeklinde tamamlandı. Tüm çalışmalar, Cumhurbaşkanımızın himayesinde  gerçekleştirildi. 30 dakikalık bir belgeselde çekiliyor. Amacımız, Selçuklular'ı tüm dünyaya daha iyi anlatmaktı. Bizim için de güzel bir proje oldu. Bunlardan biner baskı yaptırdık. 250 tanesi sayın Erdoğan'a gönderildi. Lansman yapmak istiyoruz fakat Cumhurbaşkanımızın programları çok yoğun. Bunun için kitap dağıtımlarına da başlamadık. Gelen misafirlerimize, üniversitlerimizin kütüphanelerine, yurdışı temsilciliklerimize, tüm büyükelçiliklere, rektörlere bu konuda ilgisi olan bilim insanlarımıza hediye ediyoruz. Ciddi taleplerde alıyoruz, kitapların dağıtılması noktasında. Bilimsel çalışmalar yapanlar için de önemli bir kaynak oldu.”

TERAVİH BULUŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Selçuklu'nun nüfusu 622 bin olduğunu ve her yıl, ilçeye 20 bin kişinin geldiğinin altını çizen Altay, “60 ilden ilçe olarak daha büyüğüz” dedi. Başkan Altay,  “8 yılda 160 bin kişiyi çekti Selçuklu kendine. İlçelerden gelenler, üniversite okumak için gelenler ve memuriyet hayatını Konya'da tamamlayıp; Konya'dan ayrılmayanlar nüfusun artmasına sebebiyet veriyor. Ramazana sayılı günler kaldı. Teravih buluşmalarımızı sürdüreceğiz. Ekibimizle her akşam farklı bir camide teravih kılacağız ve vatandaşlarımızla birlikte olacağız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kucak açmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.