Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Selçuklu’nun İdeal Adımları Ve SKAL Kulübü

Selçuklu’nun İdeal Adımları Ve SKAL Kulübü

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, kahvaltılı basın toplantısında
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Akgemci, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ve Genel Sekreter Fazilet Uyar ‘ın iştirakiyle…
Üniversitenin mevcut bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerine ilişkin bilgi vererek Dünya’da ilk 500 üniversitesi arasına girme hedeflerine ilişkin çalışmaları anlattı.
Geçenlerde de belirttiğim gibi” Anadolu’da Parlayan yıldız” yazımdaki anlatımlarımı sayın rektör burada daha genişçe açıklamış oldu.
Bu anlatımların tamamı köşeme sığmaz ama önemli kısımlarını vermek isterim.
***
Bünyesindeki 22 Fakülte, 23 Meslek Yüksekokul, 7 Yüksekokulu, 6 Enstitü ve 74 Bin öğrencisi ile Selçuk Üniversitesi’nin Türkiye’nin en büyük eğitim kurumları arasında yer aldığını belirtirken
“ Üniversite olarak kendimize Dünya’da ilk 500 üniversite arasına girmek bunun yanı sıra yerel, bölgesel, ulusal ve küresel ölçekte yarışan bir üniversite olmak gibi bir hedef belirledik.
Göreve geldiğimiz günden beri çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz.  Bu kapsamda ilk olarak üniversitemiz tarihinde ilk kez yapılan geniş katılımlı ‘Arama Konferansı’ ile durum analizi yaparak, vizyon, misyon ve hedeflerimizi belirledik.   
Akademisyenler, idari personel, öğrenciler, sivil toplum örgütleri, sanayici ve işadamlarının dâhil olduğu paydaş görüşlerini almak için yaklaşık 60 bin kişinin katılımıyla anket gerçekleştirdik. Tüm bu girişimlere ek olarak ‘5 Yıllık Stratejik Planımızı’ ortaya koyarak Selçuk Üniversitesi’nin 2014-2018 yılları arasındaki yol haritasını çıkardık.” diye konuştu.  
Bir saati aşkın konuşmasında Sayın Rektör bilhassa sanayi sektörü ile işbirliği yapmakta ve somut adımlar atmış bulunduklarını söylerken…
TÜBİTAK’ın 2012 yılının 1. döneminde desteklemeye değer gördüğü proje sayısına göre 12 proje ile Türkiye’deki pek çok köklü üniversiteyi geride bırakarak 5. Olduklarına ve sıralamada üç basamak atlayarak 6. Olduklarına dikkati çekti. Ve devamla
    ” Ege Üniversitesi ve Helvacızade AŞ ile işbirliği yaparak Kalkınma Bakanlığı öncülüğünde Doğal Ürünler Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulması için ilk adımı atarken diğer yandan yine gerek eğitim, araştırma, uygulama merkezi gerekse endüstriyel faaliyetlerde kullanmak üzere Konya Ticaret Odası Vakfı ile protokol imzaladık. KOP üniversiteler birliğinin kurulmasına öncülük ettik.” dedi.
Uluslararası anlaşmalara da önem verdiklerini belirten Sayın Rektör
Dünya’da en iyi 500 üniversite olma yolunda uluslararası pek çok temaslarda bulunduklarını. ABD, İngiltere, Brezilya, İtalya ve Güney Kore başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden yetkililer üniversiteyi ziyaret ettiklerini. Kendilerinin de ABD, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya’daki üniversitelere resmi ziyaretlerde bulunduklarını ve pek çok ülke ile işbirliği anlaşmaları imzaladıklarını. Kıtalar arası gerek akademik gerek öğrenci işbirliklerini önemsediklerini genişçe belirtti.
Basının kendilerini desteklemelerinden feyz aldıklarını belirterek teşekkürlerini sundu.
Daha sonra sorulara cevap verişi müteakip kahvaltı sonrası son buldu,
***
SKAL
Cumartesi akşamına E-Mail ile davet eden Rixos yöneticilerinden Özlem Aydoğdu hanımefendinin telefonda
“Rixos Konya otel ev sahipliğinde gerçekleşecek USDF DERNEKLER TOPLANTISI ‘Konya SKAL Kulübü Charter Töreni’ne katılımlarınız bizlere onur verecektir.” Diyerek davet lütfunda bulunmuşlardır.
Şiddetli yağmur ve rüzgâr altında yarı tabanvayla gitmeyi göze alarak gittiğim bu toplantı aslında üyeleri ile sabah başlayıp akşam biten programlama ve çalışmalar üzerinde durmuşlar. Ödül törenine de bizleri davet etmişler.
Konya turizm işlemleri ile vazifeli olanlar bir tarafa böyle yerlerde konuşmayı bilhassa bırakmayanlarının da bulunmadığını görmenin hayreti içinde kaldım.
Hakikaten onur plaketleri ve halkaların dağıtıldığı bu güzel toplantı ve turizmi tanıtan Konya yemeklerinden Tandırda kuzu ikramı güzel bir ortam verdi.
Diyeceksiniz ki? Bu SKAL nedir, ne yapar, kimlerden müteşekkildir, faydaları nelerdir, kimler hazır ve nazırdı ve konuşmalar nelerdi?
Bunları anlatmaya bu günkü köşem yetmez.
İnşallah ileri yazımda sunmaya çalışırım.
***
Sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dileğimle

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR