Selçuklu’dan Dumlupınar’a sosyal tesis

Selçuklu’dan Dumlupınar’a sosyal tesis

Selçuklu Belediyesi tarafından Dumlupınar Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Dumlupınar Sosyal Tesisi ve Selçuklu Muhtarlar Derneği, düzenlenen törenle açıldı.

Tesis, 260 metrekare alanda, zemin ve birinci kattan oluşuyor. 651 milyon 360 bin TL'ye mal olan tesisin zemin katında emekliler lokali, birinci katında da muhtarlar derneği yer alıyor. Tesisin açılış törenine Vali Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Jandarma Komutanı İsmet Cansaran, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, siyasi parti temsilcileri, muhtar derneklerinin başkanları, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek burada yaptığı konuşmada, muhtarların Muhtarlar Gününü tebrik ettiğini belirterek, "1197 muhtarımız ile birlikte Konyamızın gelişimi için, mahallelerimizin şehir seviyesine ulaşabilmek için, topyekün kalkınma için çalışıyoruz. Muhtarlarımıza bu zaman kadar verdikleri destek için teşekkür ediyoruz. Muhtarlar halkımızın ilk müracaat mercileridir. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte muhtarlarımızın sorumluluğu daha da artmış durumda. Onların daha güzel mekanlara kavuşması şehrimizin gelişimi için de önemli. " şeklinde konuştu.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da konuşmasında, "Biz bu binayı bahara açmayı planlıyorduk fakat Muhtarlar Gününe de denk gelmiş oldu. 10. mahalle konağımızı da açmış oluyoruz. Şu anda inşaatı devam eden tesisler var. 2018'de tesis sayısı 15'e ulaşacak. Mahallelerimizin sosyal hayatının merkezi haline dönüşecek. Muhtarlarımıza ve mahalle halkına hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi. Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu da, "Bugün bizim için özel bir gün. Muhtarlar Gününün ikinci yılında bizlerle beraber olduğunuz için mutlu olduk. Uğur İbrahim Altay başkanımıza bina için teşekkür ediyoruz. Muhtarlar olarak bizler seçilmiş kişileriz. Bir masa, bir sandalye daha oturmayacağız. Mahallelere ineceğiz. Muhtarlarımıza halka inmesi çağrısını yapıyorum. Tahir Başkanımız ile birlikte ilçelere gidiyoruz. Köylerimizde 50-100 yıldır yapılmayan hizmetler yapılıyor. Bizler durmayacağız" şeklinde konuştu. Program sonrası Büyükşehir Belediyesi tarafından muhtarlara yemek ikramında bulunuldu.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.