Selçuklu’dan 7 okula daha yeni kütüphane

Selçuklu’dan 7 okula daha yeni kütüphane

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi 53. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında 7 okula daha yeni kütüphane kazandırdı.

Selçuklu Belediyesi şehrin eğitim ve kültür hayatına yeni projelerle destek olmaya devam ediyor. Selçuklu'nun farklı bölgelerine kazandırdığı kütüphanelerle Türkiye'de yerel yönetimler arasında birinci olan Selçuklu Belediyesi, kütüphaneler haftası etkinliklerini ilçeye kazandırdığı 7 okul kütüphanesi ile taçlandırdı. Sancak Ortaokulu'nda düzenlenen programa, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti İl ve İlçe Teşkilat Yöneticileri, Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu ve muhtarların yanı sıra okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

"29 kütüphanede 262 bin kitap ve 76 bin üyemiz var"

Selçuklu Belediyesi olarak her alanda hizmet üretiyoruz diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Bu hafta kütüphaneler haftası ve bu bağlamda 7 kütüphanenin açılışını gerçekleştireceğiz. Selçuklu Belediyesi'nin 29 kütüphanesinde 262 bin kitap ve 76 bin üyemiz mevcut. Özellikle okullarımızın güzel mekanların da kütüphaneler açmaya gayret ediyoruz. Kütüphaneler artık bodrumlarda bir kenarda, köşede kalmış değil. İçine girdiğinizde size bir ferahlık veren, içinin mobilya tasarımıyla kitaplarıyla güzel ve nezih ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. Bu konuda bize destek veren Milli Eğitimimize ve okul müdürlerimiz teşekkür ediyorum. Amacımız her yaş grubundan insanın hemen ulaşabileceği mekanlar, kütüphaneler oluşturabilmek. Özellikle çocuklarımıza küçük yaşlarda okuma alışkanlığını kazandırmaya gayret ediyoruz. Bizim millet olarak tek sermayemiz var insan kaynağımız. Onları ne kadar iyi yetiştirebilirsek geleceğimiz o kadar aydınlık ve güzel olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"Başkanımızla gurur duyuyoruz"

Selçuklu Belediyesi'nin her gün yeni bir güzelliğe imza attığını ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a okullara kazandırılan kütüphaneler için teşekkür etti. Erdoğan,"Yerel yönetimler deyince bizi gururlandıran bir belediye başkanımız var. Allah kendisinden razı olsun. Konyamıza güzel kütüphaneler kazandırdı. İnşallah bu kütüphanelerimizde yavrularımız okuyacak ve kendilerini geliştirecek ve donatacak. Yavrularımızdan da buralardan maksimum kapasite ile faydalanması noktasında gayret bekliyoruz. Kütüphaneler ve kitaplar bizlerin gerçek

dostlarıdır. Lütfen buralarda hiç eksik olmayın. İnşallah o dostları yanımızdan bulunduğumuz mekanlardan hiç ayrılmayalım ve geleceğe emin adımlarla yürüyelim. Nice kütüphanelerin açılışında buluşmak dileğiyle emeği geçenleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar da, "Aslında iş yapanların konuşmasını dinlemek bizim için onur vericidir. Ben hep iş yaptığını gıpta ile izlediğim Selçuklu Belediye Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına özellikle kütüphane konusunda yapmış oldukları gayretler nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu hususta kütüphaneler genel müdürümüzün de kendilerine tebriklerini ve

şükranlarını iletiyorum. Bu sayıların giderek artması Selçuklu'da kütüphanesiz bir okul olmayacağı inancımızı pekiştiriyor. Emeği geçenleri tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ilçeye kazandırılan 7 kütüphanenin toplu açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Selçuklu'da açılışı yapılan kütüphaneler şunlar; "Esader Valide Sultan Külliyesi Kütüphanesi, Selçuklu Belediyesi Ortaokulu Kütüphanesi, İMKB Ortaokulu Kütüphanesi, Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi Kütüphanesi, Sancak Ortaokulu Kütüphanesi, Selçuklu Fen Lisesi Kütüphanesi, Mümine Hatun Kız AİHL Kütüphanesi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.