Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Selçuklu'da Yaşamak veya El Kesesinden Cömertlik

Selçuklu'da Yaşamak veya El Kesesinden Cömertlik

Selçuklu Belediye Başkanı geçen hafta basın yayın organlarında ve billboard reklamlarında yoğunlaşan reklam faaliyetinden sonra bir otelde düzenlediği bilgilendirme toplantısıyla 1 yıllık çalışmalarını değerlendirdi. Programda konuşan Selçuklu Belediye Başkanı, “100’ümüzün AKIYLA 1 YILDA 100 HİZMET” gerçekleştirdik, amacımız; ilçe sakinlerimize ‘iyi ki Selçukluda yaşıyorum’ ifadesini gönül rahatlığı ile söyletmektir.” dedi.
Selçuklu Belediye Başkanlığının kurulduğu günden beri görev yapan tüm başkanlarca devam ettirilegelen “Türkiye’de şu kadar şehirden daha fazla nüfusa sahibiz, şu kadar il ve ilçeden daha büyüğüz, şu kadar belediyeden daha fazla bütçemiz var.” gibi sözlerini bu defa da 1 yıllık başkan kullanarak, yaptıklarını tabiri caiz ise acemi siyasetçilerin yaptığı gibi gereksiz bir övünme vesilesi olarak öne çıkarmaya çalıştı.
Otelde yapılan tanıtım toplantısı bir yana, Büyükşehir Belediye Başkanının göreve geldiği günden bu yana sürekli yaptığı şekliyle, yoğun bir biçimde ve hiç alakası olmayan Karatay ve Meram İlçelerindeki billboardlarda reklam ederek 1 yıl boyunca yaptığı yüz akı faaliyetleri(!) güya Selçukluda yaşayan hemşerilerine tanıttı.
Diğer 3 belediye geçen sürede sanki hiçbir şey yapmamışlar gibi bir tanıtım-reklam toplantısı düzenlemezlerken, Selçuklu Belediye Başkanlığının bu tanıtım şekli akla Selçuklu Belediyesi çalışmalarının Başbakanın Konya ziyaretinde gözlerden ırak tutulması gibi bir duruma karşı konulmuş bir tepkisel davranıştan kaynaklandığı izlemini de vermiştir.
Eğer gerçekten böyle bir durum söz konusu ise ortaya konan bu çaba, hemşeriler arasında ifade edildiği şekliyle siyasetçisinden televizyoncusuna, öğretim üyesinden sivil toplum kuruluşu temsilcisine, yandaşından karşıt olanına kadar kamuoyunun karşısına faaliyet diye sunulan bir takım belediye işleri; samimiyetten, mantıktan ve Selçuklu İlçesinin sorunlarının gerçek mahiyetine uygun düşmeyen ve asli çözüm kaygısından uzak söylemler, sloganlar ve de günü kurtarmaya yönelik ve başkalarının yaptıklarının farklı adlar ve şekiller adı altında tekrarlanıp durulduğu faaliyetler olarak görülmüştür.
Belediye Başkanları elbette yaptıklarını duyuracaklardır. Ancak her yaptığı toplantıyı, her konuşmayı, her geziyi basına manşet olacak bir faaliyetmiş gibi göstermesi de kabul edilecek bir şey değildir.
Belediyelerin basın-yayın ve tanıtım faaliyetleri için harcanan miktarla doğru orantılı olarak Başkanlarca elde edilen basın-yayın ve reklam gücünün nereden kaynaklandığı hemşeriler ve ilgililerce sorgulanmadan önce ve hatta hiçbir durumda sorgulamaya yer vermeyecek şekilde yerel iktidar sahipleri tarafından belediye faaliyeti imiş gibi gösterilen şahsi reklamların neden muhatap ilçe dışında bile yapıldığı açıklanmalıdır.
Seçimle gelmiş ve geçmiş örneklerinde olduğu gibi, yapılacak ilk seçimle gidecek bir siyasinin, hangi konumda olursa olsun rakiplerini ortadan kaldıracak derecede basın-yayın ve reklam gücüne sahip olması/olmaya çalışması normal görülecek bir davranış olmamalıdır.
Bu sebeple de tüm başkanlarca Konya içinde dışında yapıldığı ifade edilen her iş için harcanan miktarın son kuruşuna kadar miktarı ve kaynağının ne olduğu açıklanmalıdır.
Bu açıklamalar belediyelerin internet sahifelerinde ne idüğü belli olmayacak şekilde alt alta yazılan rakamlardan da ibaret olmamalıdır.
Belediye başkanlarının geneline yönelik bu tespitten sonra tekrar konumuza dönecek olursak şimdilik kaydı ile son söz olarak şunlar söylenebilir.
Selçuklu Belediye Başkanının düzenlediği toplantıda sözlerini bitirirken“HER ŞEY SELÇUKLU İÇİN” sözlerinin yanına , “HER ŞEY KONYA İÇİN” i de ilave etmesi, başkanın gelecek için hayalleri olduğu kadar, endişe taşıdığı hissini de içinde barındırmaktadır.
Çünkü “Amacımız Selçukluyu Model Yapmak” sloganı Konya’yı “MODEL KENT” haline getirdiklerini iddia edenleri rahatsız edecek bir gönderme olmuştur.
“İyi ki Selçukluda Yaşıyorum” tarzı göz yaşartıcı(!) sloganların mucitlerinin, toplantıdan çıktıktan sonra geçtikleri cadde ve sokaklardaki vasıtalara zarar verecek ölçülerde ve asfalt tamiri(!) için yapıldığı söylenen yamalara karşı da bir sözleri vardır diyerek sözü bağlıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR