Selçuklu’da "umut evi" örnek oluyor

Selçuklu’da "umut evi" örnek oluyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi "Umut Evi"nde kalan kanser hastaları ve yakınlarını ziyaret etti.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 1-7 Nisan Dünya Kanserle Savaş Haftası nedeniyle Umut Evi'nde refakatçisi ile misafir olarak kalan ve tedavi gören kanser hastalarını ziyaret etti. Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Konya Şube Başkanı Dr. Seyit Karaca ile birlikte Umut Evi'nde kalan hastaları ziyaret eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yılda ortalama 300 hasta ve refakatçinin kaldığı Selçuklu Umut Evi'nin şehir dışından gelen hastalara ev ortamında barınma ve ulaşım hizmetlerinin yanı sıra sosyal ihtiyaçları karşılamaya devam ettiğini söyledi.

"Umut Evi Sosyal Belediyeciliğin en güzel örneklerinden "

Selçuklu Belediyesi olarak toplumsal alanda birçok sosyal proje yürüttüklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Umut Evi'nin yürütülen bu çalışmalar içinde en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade etti. Başkan Altay," Özellikle şehir dışından gelip uzun süre tedavi gören hastalarımıza ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İnşallah hepiniz buradan şifa bularak ayrılırsınız. Rabbim bir an önce sizleri sağlığınıza kavuştursun. Bu imkanlar da Selçuklu halkının oluşturduğu imkanlar. Halkımıza teşekkür ediyoruz. Bu işin ortaya çıkmasında derneğimizin de çok önemli katkıları oldu. Onlara da teşekkür ediyorum" dedi.

"Başkanımıza bu güzel hizmet İçin teşekkür ediyoruz"

Sosyal belediyecilik hizmeti açısından Selçuklu Umut Evi'nin şehir dışından gelen hastalara örnek bir hizmet sağladığını ifade eden Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Konya Şube Başkanı Dr. Seyit Karaca, "Selçuklu Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. 2010 yılında bu binayı başkanımızdan talep ettik. Hayırseverlerimizin de katkısıyla burası tefriş edilerek hizmete sunuldu. Kaliteli bir hizmetin sürdürebilirliği açısından başkanımız da büyük bir özveri ile gereken her konuda bizlere yardımcı oldu. Böyle bir kamu tesisinin % 80, % 90 doluluk oranıyla işletilmesi gerçekten büyük bir özveri ister, fedakarlık ister" diye konuştu.

"Kendimizi evimizde gibi hissediyoruz"

Umut Evi'nde kalan ve kanser tedavisi gören hasta ve yakınları da ziyaret dolayısıyla duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Umut Evi'nde kendi evlerindeymiş gibi ilgi yardımcı olunduğunu ifade eden hasta ve hasta yakınları;" Bu hizmeti düşünen ve bizlere yardımcı olan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur

İbrahim Altay'a ve burada her konuda bizimle ilgilenen personel arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah sizlerden razı olsun" diyerek duygularını ifade ettiler.

"Umut Evi umut oluyor"

Selçuklu Belediyesi tarafından Hocacihan Mahallesinde hizmet veren Umut Evi, 2 bin metrekare alana sahip 45 metrekarelik 32 odadan oluşuyor. Merkezde Konya dışından gelen kanserli hasta ve yakınları için ücretsiz hizmet veriyor. Umut Evi bünyesinde yiyecek, barınma ve sosyal ihtiyaçları karşılanan hastalara aynı zamanda uzmanlar tarafından psikolojik destek de veriliyor. Yılda ortalama 300 hasta ve refakatçisini ağırlayan Umut Evi'nde, kanser hastaları tedavi gördükleri hastanelere ücretsiz taşınıyor. Düzenlenen çeşitli etkinliklerle hasta ve refakatçilerine moral veriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.