Selçuklu'da Pekyatırmacı dönemi

Selçuklu'da Pekyatırmacı dönemi

AK Parti’nin Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı oldu. AK Parti'nin Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Pekyatırmacı oldu.

Uğur İbrahim Altay'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından Selçuklu'da boşalan başkanlığa Ahmet Pekyatırmacı getirildi.  AK Parti Selçuklu İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle: “Selçuklu Belediye Başkan adayımız, Sayın Cumhurbaşkanımız’ın tensipleriyle Ahmet Pekyatırmacı olarak belirlenmiştir. Konyamıza hayırlı olsun.”

AHMET PEKYATIRMACI KİMDİR?

1971 yılında Konya’da doğdu. 19 Mayıs İlkokulu ve Konya İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 1993 yılında mezun oldu.1994 – 1995 yıllarında Polatlı Topçu ve Füze okulu Yedek Subay eğitiminde sonra Edirne/Keşan 102.Topçu Alayında Yedek Subay olarak vatani hizmetini tamamladı. 1995 yılında başladığı iş hayatında 2001 yılına kadar değişik şirketlerde kurucu ortak ve şirket müdürü olarak, 2001 yılında sonra da kendine ait olan şahıs şirketinde devam etti. Bugüne kadar hem inşaat taahhüt hizmeti  ile hem de sektörde yer alan ulusal ve uluslararası şirketler temsilciliği ve uygulayıcı bayiliğini üstlenerek Konya ilinde bulunan pek çok önemli inşaat yapım projesinde yer aldı. Halen mühendislik hizmetlerine şahıs firması olarak devam etmektedir. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilen Pekyatırmacı, 2014 yerel seçimlerinde 2. dönem Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeliği yanında Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevini de üstlendi. Aralık 2014 tarihinden itibaren Selçuklu Belediyesi Meclis Üyesi olarak Başkan Yardımcılığı görevini atandı. Evli ve 2 çocuk babası olup Arapça ve İngilizce bilmektedir. Öğrenim faaliyetlerinin her dönemde sürdürülmesi gerektiğine inanan Pekyatırmacı 2012 yılında başladığı Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümünde 2. lisans öğrenimine halen devam etmektedir.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum