Selçuklu’da kurban satış ve kesim yerleri belli oldu

Selçuklu’da kurban satış ve kesim yerleri belli oldu

Konya’nın merkez Selçuklu İlçesi’nde kurban satış ve kesim yerleri belli oldu.

Selçuklu Kaymakamlığı’nda toplanan 2014 Yılı Kurban Hizmetleri Komisyonu, kurban satış ve kesim yerlerini tespit etti. Selçuklu Belediyesi, belirlenen noktalarda gerekli düzenleme ve hazırlıkları tamamladı. Kurban satış noktaları vatandaşların alış verişini sorunsuz yapması için hazır hale getirildi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmesi için tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu Belediyesi olarak belirlediğimiz hayvan satış bölgesinde hayvanların tamamına pazara giriş alanında hem gebelik hem de yaş kontrolü yapılmaktadır. Ayrıca vatandaşlarımızın aldıkları kurbanlık hayvanlarla ilgili şüpheye düşmeleri durumunda da ücretsiz olarak veterinerlik hizmetleri sunmaktayız” dedi.

Başkan Altay, “Bosna Hersek Mahallesi, Aliye İzzet Begoviç Caddesi üzerinde bir hayvan satış bölgesi belirledik. Selçuklu Belediyesi olarak tüm pazar alanlarını kurban kesim alanı olarak ilan ediyoruz. Burada küçükbaş hayvanların kesilmesi için tüm hazırlıklarımız yapıldı. Ayrıca 4 yıldır hizmet verildiği gibi bu yılda Selçuklu Belediyesi Kapalı Spor Salonunun arkasında büyükbaş hayvan kesimi yapıyoruz. Böylece belediyemiz tarafından kontrolü yapılan hayvanlar burada hijyenik bir şekilde kesimleri yapılarak dört parça halinde vatandaşlarımıza teslim edilecek. Selçuklu Belediyesi olarak hem hayvan kesim alanlarında hem de pazar alanlarında ve bayram sonrasında da tüm tedbirler alındı" diye konuştu.

Selçuklu Belediyesine bağlı zabıta ve sağlık ekipleri kurban satış yerlerinde gerekli önlemleri alarak Kurban Bayramına kadar satış yerlerinde hizmet verecek. Ayrıca 6 veteriner hekim de 3 vardiya halinde 24 saat boyunca kurban satış yerlerinde kurbanlık alacak vatandaşlara kesim gününe kadar hizmet verecek.

Kesim yeri olarak belirlenen noktaların üzerinin kapatıldığı, çadırlarla kapatılan kurban kesim yerlerinde, kurbanların rahat kesimi için askılıkların bulunacağı, ayrıca Selçuklu Belediyesi tarafından kurban kesim noktalarında vatandaşlara etlerini ve atıklarını koymak üzere poşet de dağıtılacağı belirtildi. Vatandaşlar, kurbanlık hayvanlarını Selçuklu Belediyesi portatif hayvan kesim mezbahanesinde 220 TL ödeyerek kestirebilecekler.

- SATIŞ VE KESİM YERLERİ -

Kurban Satış Yerleri: Bosna Hersek Mahallesi, Aliye İzzet Begoviç Caddesi üzeri.
Kurban Kesim Yerleri: Dumlupınar Mah. Dumlupınar Semt Pazar Yeri, Şeyh Şamil Mah. Şeyh Şamil Pazar Yeri, Bosna Hersek Mah. Bosna Hersek Pazar, M.Akif Mah. Özalkent Semt Pazar Yeri, Işıklar Mah. Fatih Sultan Mehmet Pazar Yeri, Nişantaşı Mah. Seyit Çavuş Semt Pazar Yeri, Akşemsettin Mah. Akşemsettin Semt Pazar Yeri, Yazır Semt Pazarı, Sakarya Semt Pazarı, Aydınlıkevler Semt Pazarı, Buhara Mah. Selçuklu Belediyesi Spor Salonu ve Kongre Merkezi arkası.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.