Selçuklu’da büyük temizlik operasyonu

Selçuklu’da büyük temizlik operasyonu

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, sekiz mahalle olarak bilinen bölgede mahalle halkını rahatsız eden unsurlarla mücadeleye devam ederken, ilçe genelinde kaldırım işgaline yol açtığı için tepki çeken kafe, restoran, çay bahçesi gibi iş yerleri ile

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, sekiz mahalle olarak bilinen bölgede mahalle halkını rahatsız eden unsurlarla mücadeleye devam ederken, ilçe genelinde kaldırım işgaline yol açtığı için tepki çeken kafe, restoran, çay bahçesi gibi iş yerleri ile esnafın kaldırım işgallerini kaldırıyor.

Selçuklu Belediyesi, sekiz mahalle olarak bilinen Hacıkaymak, Kılıçarslan, Molla Gürani, Özlem, Yeni Selçuk, Şeker Murat, Mimar Sinan ve Selçuk mahallelerini kapsayan bölgede mahalle halkını rahatsız eden, ev sahipleri tarafından boşaltılan ve kağıt toplayıcılarının işgal ettiği metruk evlere yönelik temizleme operasyonlarına devam ediyor. Kurallara uymayan ve daha çok Konya dışından gelen kişilere yönelik hurda ve kağıt toplayıcılarına düzenlenen operasyonda bir çok ev, 25 adet boş arsa ve 6 adet çadırın yıkılarak temizliği yapıldı. Operasyon kapsamında insan sağlığını olumsuz etkileyen çuval, hurda ve kağıtlar toplanarak kurallara uymayan şahıslar hakkında Kabahatler Kanunu’na göre ceza uygulandı. Selçuklu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm projesi kapsamında sekiz mahalle olarak bilinen bölgede bugüne kadar insan sağlığını tehlikeye düşürecek durumda olan 175 evin önceden ikaz edilerek yıkıldığı, ayrıca yapılan yıkım sonrasında bin 580 kamyon hafriyat ve molozun temizlediği belirtildi.

KALDIRIM İŞGALLERİNE YÖNELİK MÜCADELE DEVAM EDİYOR

20140819aw171958_02.jpg

Selçuklu Belediyesi ilçe genelinde kaldırım işgali yapan kafe, restoran, lokanta, çay bahçesi gibi işletmeleri denetliyor. Konuyla ilgili açıklamada, ilçe genelinde yapılan denetimler çerçevesinde yaya kaldırımına malzeme koyarak işgale sebebiyet veren, tabela koyan, izinsiz stant çalışması yapan tüzel ve gerçek kişilere yönelik denetimlerin sıklaştırıldığı belirtilerek, “Cadde, sokak ve yayaların sık kullandığı kaldırımları işgal eden kafe, restoran, çay bahçesi gibi iş yerlerine yönelik yapılan denetimler kapsamında uyarılara rağmen işgalde ısrar eden esnafa yönetmelik gereği cezai yaptırım uygulandı. Araç ve yaya trafiğine açık cadde ve sokaklar üzerinde bulunan kafe, restoran gibi işletmelerin kaldırımlara koyduğu sandalye, masa ve tabelalar vatandaşların can sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Yapılan bu denetimler, vatandaşların ve esnafın daha temiz ve rahat bir ortamda yaşayabilmesi için gerçekleştirildi. Yaya kaldırımları işgaline yönelik denetimler devam edecek. Selçuklu genelinde kaldırım işgallerinin sonlandırılması için denetimlerin aralıksız sürdürülecek” denildi. Selçuklu Belediyesi’nce kaldırım işgallerine yönelik yapılan denetimler vatandaşlar tarafından olumlu karşılanırken, zabıta ekipleri kurallara uyan esnafa da teşekkür etti.

20140819aw171958_03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum