Selçuklu’da ‘3.Sınıflar Yüzme Öğreniyor’projesi başladı

Selçuklu’da ‘3.Sınıflar Yüzme Öğreniyor’projesi başladı

Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘3.Sınıflar Yüzme Öğreniyor’ projesi Beyhekim ve Sancak Yüzme Havuzlarında gerçekleştirilen eğitimle başladı

Selçuklu Belediyesi tarafından başlatılan ‘3.Sınıflar Yüzme Öğreniyor’ projesi bu yılda devam ediyor. Selçuklu’da tüm çocukların yüzme öğrenmesi amacıyla gerçekleştirilen projede geçtiğimiz yıl yaklaşık 2000 çocuk yüzme öğrendi. 2019-2020 eğitim öğretim yılında 4 etaptan oluşan projenin ilk etabı başladı. 7 okuldan oluşan ilk etap çalışmalarında yaklaşık 580 öğrenci eğitim görecek. Şehit Osman Küçükdillan, Selçuklu Belediyesi İlkokulu, Abidin Saniye Erçal, Şehit Osman Demir, 15 Temmuz Şehitleri, Hocacihan Hüseyin Yıldız ve Kemal Rızvanoğlu İlkokulu’ndan öğrencilerin katılacağı projenin ilk etabında çocuklar servislerle okullarından alınarak eğitimlerin yapıldığı Selçuku Belediyesi Beyhekim ve Sancak Yüzme havuzlarına götürülüyor. Çocuklar profesyonel antrenörler eşliğinde çalışmalarını gerçekleştirirken, proje kapsamında 19 antrenör, 6 Cankurtaran, 14 öğretmen ve 4 yardımcı personel görev alacak. 4 etaptan oluşan projenin ilk etabı 24 Eylül’de başlayıp 15 kasımda sona erecek.

PEKYATIRMACI: SELÇUKLU’DA TÜM ÇOCUKLAR YÜZME ÖĞRENECEK

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’da projenin önemine dikkat çekerek, “Selçuklu Belediyesi olarak çocuklarımız için gerçekleştirilen projeleri çok önemsiyoruz. Geçtiğimiz yıl başlattığımız projede yaklaşık 2000 çocuğumuz bu proje kapsamında yüzme öğrendi. Bu yılda hedefimiz 2000’den fazla çocuğumuzun yüzme öğrenmesini sağlamak ve Selçuklu’da yüzme bilmeyen çocuk bırakmamak. Bu konuda antrenörlerimize ve çocuklarımıza başarılar diliyorum. Bizlere güvenerek çocuklarını emanet eden ailelerimize de teşekkür etmek istiyorum” dedi.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.