Selçuklu Ziraat’te neler oluyor?

Selçuklu Ziraat’te neler oluyor?

Selçuklu Ziraat Odası Yönetim Kurulu, Selçuklu Ziraat Odası'nda yaşanan sıkıntıları dile getirmek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi.

Kültüpark'ta gerçekleştirilen basın açıklamasına oda yönetiminin yanı sıra mahalle muhtarları da katıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Selçuklu Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Güvenç Mahallesi Muhtarı Mehmet Selek, şunları kaydetti: "Selçuklu Ziraat Odasına sanki kasıt varmış gibi genel merkezden SSK Pirim Borçları her yerde taksit yapılıyor, bizim 3000TL paramız olmadığından dolayı, SSK pirim borcunu ödememiz gerektiği konusunda bize baskı yapılıyor ki borcumuz ödendi. Yarısını Ziraat Odası Başkanımız, yarısını da ben ödedim. Ziraat Odası bir sivil toplum kuruluşudur. Bizim buradaki amacımız çiftçi ve çiftçinin emeğinin değerini bilmek ve sahip çıkmaktır."

Görevden alınan Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Nurettin Akcan da bir yazılı açıklama yayınladı. Akcan açıklamasında “TZOB artık elini Konya’dan çekmeli” dedi. “TZOB Konya çiftçisine zarar vermemeli” diyen akçan, açıklamasında şu ifadelere yerdi: “14 ayda defalarca müfettiş gönderdi ve hala göndermeye devam ediyor. En son önceki gün odamıza iki müfettiş geldi. Kanunen teftiş yönetmenliğinin 14.maddesi A ve B maddelerini ihlal ettiler. Ayrıca 53.maddeyi tamamen yok saydılar. Polis çağırdık savcılığa suç duyusunda bulunduk. Biz oda olarak çiftçinin haklarını savunuyoruz. Odanın kasasından milyarlarca lira çıkmış, Halen FETÖ’den içerde olan bir avukata ödeme yapılmış. Kör kuruşun hesabını soralım diye yaptığımız suç duyurusu sonrası başımıza gelmedik kalmadı. TZOB kimden yanadır. Bu müfettişler neyin nesidir? FETÖ’cü avukata yapılan ödemelerin hesabını sormayalım mı? Kim ya da kimlerin ayağına bastık? Kimler biz hesap sormaya başladıktan sonra harekete geçti ve odayı müfettiş ablukasına aldı?”

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.