Selçuklu Ziraat Odası'nda yönetim kayyımda

Selçuklu Ziraat Odası'nda yönetim kayyımda

Konya'nın merkez Selçuklu Ziraat Odası'na kayyım olarak atanan Mehmet Bacak, mahkemenin Selçuklu Ziraat Odası'nda, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ni (TZOB) haklı bulduğunu bildirdi.

KONYA (AA) -

Kayyım olarak atanan Ziraat Odası'nın delegeleri Mehmet Bacak ve Hüseyin Yıldız, Selçuklu Ziraat Odası'na gelerek odayı teslim aldı.

Teslimin ardından yazılı açıklama yapan Bacak, TZOB'un açtığı davada mahkemenin, TZOB Yönetim Kurulu'nun 12 Mayıs 2017 tarihinde aldığı yönetim kayyımı atama kararını hukuka uygun olduğunu tespit ettiğini ve birliğin atadığı kişileri yönetim kayyımı olarak görevlendirdiğini belirtti.

Eski oda başkanı Akcan'ın çiftçilerin şikayetleri üzerine başlatılan inceleme sonucunda görevden alındığını ifade eden Bacak, şöyle konuştu:

"Akcan, Selçuklu Ziraat Odası'nda yapılan teftiş ve inceleme sonucu, görevli müfettişin düzenlediği rapor ile tespit olunan, 'görevi kötüye kullanma, görevin ifasında kanuna ve mevzuata uymama' fiilinin yasal sonucu olarak müfettişin talebi doğrultusunda görevden alınmıştı. Müfettişin söz konusu raporunun bir suretini de Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.

Akcan, görevden alındıktan sonra oda meclisi tarafından ikinci defa oda yönetim kurulu üyeliğine görev dağılımı sonrası da oda başkanlığına seçildi. Böylelikle hem 6964 sayılı Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği Kanuna hem Türkiye Ziraat Odaları Birliği kararlarına aykırı hareket edildi. Selçuklu Ziraat Odası Meclisi de kendi kararına aykırı harekette bulundu."

Bacak, 12 Mayıs 2017 tarihinde toplanan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu'nun, Selçuklu Ziraat Odası Meclisi'ni görevden aldığını ve yeni organ üyelerinin seçiminin yapılmasına ve yeni organların teşekkül etmesine kadar seçim işleri dahil odanın kanun ve tüzükte gösterilen iş ve işlemlerinin yürütmek üzere kendilerini yönetim kayyımı olarak görevlendirdiklerini kaydetti. 

- "Selçuklu Ziraat Odası'nda sorun çözüldü"

Bu durum karşısında TZOB'un açtığı dava sonucunda mahkemenin Selçuklu Ziraat Odası'nda, TZOB'u haklı bulduğunu bildiren Bacak, şunları kaydetti:

"Görevden alınan eski oda başkanı Nurettin Akcan ve yönetim kurulunun odayı kayyım heyeti olan bizlere teslim etmemesi nedeniyle faaliyetlerini yerine getiremeyen Selçuklu Ziraat Odası'nda sorun çözüldü. Bugünden itibaren kayyım heyeti olarak Hüseyin Yıldız'la beraber göreve başladık. Kayyım heyeti olarak, yeni organ üyelerinin seçiminin yapılmasına ve yeni organların teşekkül etmesine kadar, seçim işleri dahil odanın kanun ve tüzükte gösterilen iş ve işlemlerini yürüteceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.