Selçuklu yoluna sorunsuz bir şekilde devam ediyor

Selçuklu yoluna sorunsuz bir şekilde devam ediyor

Selçuklu Belediyesi'nin yatırım ve projelerinin aksamadan devam ettiğini dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “İhtiyaç ve gereklilik planları yapıyoruz. Yola sorunsuz devam ediyoruz” dedi

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Düz, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer ve Selçuklu Belediyesi Basın Müdürü Zafer Kemal Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen'i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şen, Başkan Pekyatırmacı'ya ve beraberindekilere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Pekyatırmacı, Selçuklu'da yürüttükleri faaliyetler ve hizmetler hakkında bilgiler verdi.

SELÇUKLU BELEDİYESİ'NİN EKONOMİK SIKINTISI YOK

Türkiye'nin şartlarının malum olduğunu söyleyerek, konuşmasına başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, ekonomik gidişattan herkesin az veya çok etkilendiğini dile getirdi. Yerel yönetimlerin de bu gidişattan aynı şekilde etkilendiğini ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “Ekonomik anlamda Selçuklu Belediyesi'nin çok şükür bir sıkıntısı yok. Yatırımlarımız ve projelerimiz devam ediyor. Alt yapı çalışmalarımız, kültürel faaliyetlerimiz, sportif yatırımlarımız devam ediyor. Görevimizi en doğru şekilde yürütmeye çalışıyoruz. İşin bir de tasarruf tarafı var. İsrafı önlemek adına ve yapılan işleri en güzel şekilde yapmak için farklı alanlarda çeşitli tedbirler alıyoruz. Projelerimizi tekrar tekrar gözden geçiriyoruz. İhtiyaç ve gereklilik planları yapıyoruz. Yatırıma dönüştürülebilecek çok projemiz var. Mahalle ölçeğinde analizlerimiz var. Talep çok olabilir ama bunların ne kadarı gerçekten ihtiyaç? Bu konuda da tespitlerimiz sürüyor. 2018, 2019 sürecinde yatırımlarımız hiç durmadı. Kriz döneminde müteahhitlerin fiyat artışından etkilenmesinden dolayı, bizden tasfiye istediği şeyler oldu. O projelerin de yeniden ihalesini yaptık. Çoğu da bitme noktasına geldi. Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi 20 milyonluk yatırımdı bitti. Bin kişilik yurdumuz vardı, bitirdik. Yazır Mahalle Konağı bitti. Beyhekim Mahalle Konağımız bitti. Kosova Mahalle Konağını bitirdik. Buhara Mahalle Konağını bitirdik. Bosna pazar alanı çalışmamız bitti. Kosova ve Özalkent pazar alanlarımızın yapımı devam ediyor. Kapalı spor salonumuzun açılışlarını yapacağız. Geçen yıl 3 anaokulunu yapıp, bitirdik. Sille'de Subaşı Hamamı bitmek üzere. Restorasyonunu yapmadığımız tarihi eser kalmadı, Sille'de tarihi eserler, Camiiler, hamamlar ve kilisenin restorasyonlarını tamamladık. SEDEP'te yeni markalar oluştu. Kulüp faaliyetlerimiz hızlı bir şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu.

Sille'deki mağara çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Pekyatırmacı, “Bu çalışmalar doğrudan bizim uhdemizde değil. AFAD, İl Kültür Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin de işin içinde olması gereken durumlar var. Çalışma, dolayısıyla doğrudan bizim uhdemizde olmadığı için çalışmalar uzun sürebiliyor. Proje çalışması yapıldı, yukarıdan kaya düşmesi ile ilgili riskler var. Bu risklerin ortadan kaldırılması için de çalışıyoruz. Planlama, proje, izinler, ruhsatlar uzun zaman alıyor. Son 2 yıldır Sille'de önemli çalışmalar yapıyoruz. Çünkü Sille, bizim için gerçekten çok önemli bir yer. Sille, önemli olduğu kadar bizim için aynı zamanda zor da bir yer. Sille'nin yaşayan bir dokumuz var. Bu yaşayan dokuyu da örselemeden, Sille'ye yeni bir ivme kazandırmamız gerekiyor. Tarihi ve turistik bir mekân oluşumuna da izin vermemiz gerekiyor. Bu manada belli toleransları gözetiyoruz. Çalışmalar yapılırken, belli inisiyatifleri alıyoruz. Denetimsiz ve kontrolsüz bir işletmeciliğin de orada oluşmasına izin veremeyiz. Bir işletme ruhsatının alınabilmesi için önce iskan ruhsatının alınması gerekiyor. İskan ruhsatının alınması için de Sille'deki bütün mekânların kurul marifetiyle projelerinin onanıp, yapım ile ilgili süreçlerinin de bu denetim ve kontrol içerisinde sonlandırılması gerekiyor. Bu konuda eksikliği olan yerler var Sille'de. Esnafa belli süreler verdik, uyarılarımızı yaptık. Sonuçlanmayan yer oldu, bunlar ile ilgili de yasal işlemleri yapmak zorunda kaldık. Ruhsat ile ilgili denetim yapıp, kapatma işlemi uyguladığımız yerler de ciddi manada ruhsatlanma işlemini tamamladılar. Ruhsatlarını alıp, işletmelerini devam ettiriyorlar. Birkaç ruhsatını almayan var, süreçlerini tamamladıktan sonra ruhsatlı hale gelecekler. Sille'deki işletmecileri zorlayan durumlar olabilir ama bunu da yapmak zorundayız. Mesela Sille'de Hükümet Caddesi'ni kapattık. Artık orada araç trafiği yok. Otopark ile ilgili ciddi bir çalışma içindeyiz. KONBELTAŞ ile bu düzenlemenin yapılması için görüşme içindeyiz.”

SALİH ACIBADEM

img_5915.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum