Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşmaya devam ediyor

Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşmaya devam ediyor

Konya’nın en büyük kültür projesi olan “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonunda 3. etap sürüyor. Organizasyonunun 15. gününde, öğrenciler Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından Çanakkale’ye uğurlandı.

Selçuklu Belediyesi tarafından "Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor" sloganı ile 3. etabına başlanan Çanakkale kültür ve tarih turları aralıksız devam ediyor. Selçuklu'nun Türkiye'ye örnek projesi ile ilçede okuyan tüm 10. sınıf öğrencileri Konya'dan uçak ile günübirlik Çanakkale'ye gidiyor ve yine aynı günün sonunda Konya'ya dönüyor. Çanakkale'yi bir gün boyunca gezme ve tarihi yerinde yaşama fırsatı bulan Selçuklu Torunları bundan 103 yıl önce vatan toprağını işgal etmek isteyen düşmanlara karşı kahraman ecdadın şanlı mücadelesine yerinde şahitlik etme fırsatı buluyor. Aralıksız 43 seferin gerçekleştirileceği Çanakkale kültür ve tarih turunun 3. etabına bu yıl 9 bin 212 genç katılırken, etkinlikten toplamda29 bin 736 kişi faydalanmış olacak. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da gezinin etabının başladığı ilk günden itibaren Çanakkale'ye giden kafilelerle yakından ilgileniyor. Her fırsatta gençlerin gezi ile ilgili düşüncelerini dinleyen ve sosyal medya hesabında gençlerin paylaşımlarına yer veren Başkan Altay, Konya'dan Çanakkale'ye giden Gazi Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mümine Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini uğurladı.

Öğrencilere hayırlı yolculuklar dileyen ve tavsiyelerde bulunan Başkan Altay, Çanakkale organizasyonu için kara, deniz ve hava taşıtlarının kullanılacağını, rahat ve hızlı ulaşımın sağlanacağını ifade ederek, "Bundan 103 yıl önce bu vatan için şehit olan ecdadımızın ziyaretine gidiyorsunuz. Bu ziyaretleri kesinlikle turistik gezi olarak düşünmemek gerekir. Organizasyon günübirlik olduğu için süreyi daha iyi kullanabilme kadına uçak yolculuğu ve diğer ulaşım araçlarıyla hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. 250 bin şehidimizin bulunduğu ecdadımıza bol bol dua götürelim. Manevi iklimi yerinde teneffüs edelim. Rehberlerimizi iyi takip edelim. Onların her sözünü iyi idrak edelim. Tekrar evinize döndüğü zaman farklı duygularla ecdadı hayır dualarla yad etmiş şekilde dolu olarak dönelim. Ziyaretiniz makbul olsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.