Selçuklu lige iyi başladı

Selçuklu lige iyi başladı

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığının 2014 yılı faaliyet programında yer alan Büyükler Erkekler Greco-Romen Stil 1. lig müsabakaları 13 Nisan Pazar günü Selçuklu Belediye Uluslararası spor salonunda yapıldı.

Türkiye Güreş  Federasyonu Başkanlığının 2014 yılı faaliyet programında yer alan Büyükler Erkekler Greco-Romen Stil 1. lig müsabakaları 13 Nisan Pazar günü Selçuklu Belediye Uluslararası spor salonunda yapıldı. 3 grupta 9 takımın mücadele ettiği 1. lig müsabakalarında Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü C grubunda Sivas Zara Belediyespor ve Elazığ Yolspor Kulübü takımları ile mücadele etti. Üç etaptan oluşan müsabakaların ilk haftasında kıyasıya maçlar oldu. Keyifli geçen maçlar sonucunda Selçuklu Belediyespor kulübü sporcuları beklenenin üstünde bir performans sergileyerek ilk hafta sonucunda iki misafir ekibi de yenerek ilk hafta karşılaşmaları sonunda grubun lideri oldu. Bu yıl büyükler liginde yeni bir yapılanmaya giden federasyonun sisteminde, 1.ligde ilk kez yarışan Selçuklu Belediyespor çoğunluğu genç sporculardan oluşan bir takım olarak müsabakalarda dikkatleri üzerine çekti. Ligde güçlü grupta mücadele eden mavi beyazlılar ilk haftaki galibiyetleri ile ikinci hafta maçları öncesi büyük avantaj elde etti.Güreş Federasyonu tarafından ligler için belirlenen kurallar gereği dokuz siklette mücadele edilen karşılaşmalar en fazla ferdi galibiyet alan takım o maçın galibi sayılıyor. Buna göre Konya da yapılan 1. lig maçlarında alınan sonuçlar şu şekilde oluştu. Selçuklu Belediyespor   8 - 1  Sivas Zara Belediyespor, Selçuklu Belediyespor   6 – 3 Elazığ Yolspor, Sivas Zara Belediyespor  8 – 1 Elazığ Yolspor .Alınan sonuçlar sonunda Selçuklu Belediyespor takımı 4 puanla birinci sırada, Sivas Zara Belediyespor takımı 2 puanla ikinci sırada ve Elezığ Yolspor takımı ise puansız olarak 3. sırada yer aldı. Karşılaşmalara 27 Nisan tarihinde Sivas da yapılacak olan karşılaşmalarla devam edilecek. Selçuklu Belediyespor Güreş takımında yer alan ve lig maçlarında mücadele eden sporcular ise şöyle; 54 kg Abdurrahman Altan  - 59 kg Ahmet Özkış- 66 kg Onur Karaköse – 71 Ali Mülayim – 75 Kg Enes Kendirci- 80 kg Murat Çakır- 85 Özmen Uzun – 98 Kg Sercan Yalçın – 130 kg Yasin Deliktaş.

YÖNETİM TEBRİK ETTİ

Selçuklu Belediyespor Kulübü Yönetimi bir açıklama yaparak başarılı güreşçileri tebrik etti yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Güçlü kulüplerin yer aldığı 1. ligde genç sporcularla mücadele ederek burada bizleri sevindiren ve onurlandıran  sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyoruz. Güreşin ne kadar zor bir spor olduğunu özellikle Türkiye de bu işe ciddi anlamda önem veren kulüplerin olduğunu biliyoruz. Bu yüzden özellikle alt yapıya çok daha önem vererek güreş takımımızı önümüzdeki yıllarda çok güçlü bir durama getirerek tamamen Konyalı genç sporcularla buralarda mücadele etmenin ve başarıya ulaşmanın arzusu içindeyiz. İkinci etabı 27 Nisan tarihinde Sivas da yapılacak olan müsabakalarda ekibimize güveniyoruz. Sporcularımızın buradan da başarılı sonuçlarla döneceklerine inanıyor ve başarılar diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.