Selçuklu İstihdam Merkezi kuruldu

Selçuklu İstihdam Merkezi kuruldu

Selçuklu Belediyesi, farklı bir projeyi daha hayata geçirdi. İş arayanlar ve işverenler arasında köprü kurmak amacıyla oluşturulan Selçuklu İstihdam Merkezi, çalışmalarına başladı.

Selçuklu Belediyesi, farklı bir projeyi daha hayata geçirdi. İş arayanlar ve işverenler arasında köprü kurmak amacıyla oluşturulan Selçuklu İstihdam Merkezi, çalışmalarına başladı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Ticaret Odası Ağustos ayı meclisine katılarak Selçuklu İstihdam Merkezi (SİM) hakkında işverenleri bilgilendirdi. Konya Ticaret Odası Meclis Salonu’nda geçekleşen programa KTO Başkanı Selçuk Öztürk ve KTO meclis üyeleri katıldı. “Selçuklu İstihdam Merkezi ile iş arayan hemşehrilerimizi ve işverenleri bir araya getirmeyi amaçlıyoruz” diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu Belediyesi’ne iş talebinde bulunan inanılmaz bir kitle var. Herkesinde bizden beklentisi onlara belediyede bir iş vermemiz ama bu maalesef mümkün olmuyor. Bu durumda acaba ne yapabiliriz diye çalıştığımızda bazı belediyelerin istihdam merkezi ile ilgili çalışmalarına şahitlik ettik. Sonrasında yaklaşık dört aydır çalıştığımız Selçuklu İstihdam Merkezi (SİM) isimli bir merkez oluşturduk. Belediye binamızın bahçesinde bir kafeteryamız bulunuyordu, orayı bu merkezin binası haline getirdik ve bize gelen başvuruları toplamaya başladık” dedi.

SİM’E 700’E YAKIN BAŞVURU

Selçuklu İstihdam Merkezi’nin (SİM) yapısı ve çalışmaları hakkında slaytlar eşliğinde bir sunum gerçekleştiren Selçuklu İstihdam Merkezi Proje Koordinatörü Osman Özkan, “Selçuklu İstihdam Merkezi’ni, İŞKUR ve diğer kariyer firmalarına çözüm ortağı olarak görüyoruz. İŞKUR ve diğer firmalarla protokol görüşmelerimiz devam ediyor. İŞKUR’ un size sağladığı işbaşı ve meslek edindirme eğitimleri olmak üzere tüm kolaylıkları, bizim üzerimizden de sağlanmasına çalışacağız. İş arayan arkadaşlarımız merkezimize başvuracaklar, şuan hiç duyurmamıza rağmen 700’e yakın başvuru var. Bize birebir ya da web üzerinden başvuru yapan arkadaşların pozisyonuna uygun bir iş buldukları zaman istihdam uzmanı arkadaşlarımız, onlarla bir görüşme yaparak ön mülakat yapıyorlar ve işverenlerle buluşturuyorlar” dedi. Gerçekleştirilen ar-ge çalışmaları sonucunda teknoloji ve bilişim altyapısıyla sorunsuz bir şekilde hizmet verecek olan SİM, Selçuklu’nun olanaklarından öncelikle Selçuklu sakinlerinin yararlanmasını hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.