Selçuklu istihdam merkezi kuruldu

Selçuklu istihdam merkezi kuruldu

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, fiziki belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de ilçenin gelişimine katkı sağlıyor.

Eğitim, sağlık ve kültür alanında birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Selçuklu Belediyesi, farklı bir projeyi daha hayata geçirdi. İş arayanlar ve işverenler arasında köprü kurmak amacıyla oluşturulan Selçuklu İstihdam Merkezi, çalışmalarına başladı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Ticaret Odası Ağustos ayı meclisine katılarak Selçuklu İstihdam Merkezi (SİM) hakkında işverenleri bilgilendirdi. Konya Ticaret Odası Meclis Salonu’nda geçekleşen programa KTO Başkanı Selçuk Öztürk ve KTO meclis üyeleri katıldı.

“Selçuklu İstihdam Merkezi ile iş arayan hemşehrilerimizi ve işverenleri bir araya getirmeyi amaçlıyoruz” diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu Belediyesi’ne iş talebinde bulunan inanılmaz bir kitle var. Herkesinde bizden beklentisi onlara belediyede bir iş vermemiz ama bu maalesef mümkün olmuyor. Bu durumda acaba ne yapabiliriz diye çalıştığımızda bazı belediyelerin istihdam merkezi ile ilgili çalışmalarına şahitlik ettik. Sonrasında yaklaşık dört aydır çalıştığımız Selçuklu İstihdam Merkezi (SİM) isimli bir merkez oluşturduk. Belediye binamızın bahçesinde bir kafeteryamız bulunuyordu, orayı bu merkezin binası haline getirdik ve bize gelen başvuruları toplamaya başladık” dedi.

“BİR KİŞİYE BİLE İSTİHDAM SAĞLAMIŞ OLURSAK KENDİMİZİ BAŞARILI ADDEDECEĞİZ”

Başkan Altay, “Bir taraftan iş başvurusu alırken bir taraftan da işveren başvurusu oluşturmak gerekiyor. Onun için bu konuda sizlerden destek istiyoruz. Bazı handikapların olduğunun farkındayız. İş isteyenlerin birçoğunun bizden iş istediğini, Konya’da işsizlik oranlarının çok az olduğunu, insanların iş değil iş beğenmemekten kaynaklı sorunların olduğunu biliyoruz. Tüm bu olumsuzluklara rağmen acaba bir kişiye, iki kişiye, kaç kişi olursa bir faydamız olur mu ve en önemlisi bize gelen insanların en azından bir muhatap alınıp, dinlenip bir yere yönlendirilmesi, eksikleri varsa tamamlanması gibi konularda bir gayret sarf etmek istiyoruz. Bu konuda bize destek olursanız inşallah karşılıklı hem işverenlerimiz hem de iş arayan kardeşlerimiz arasında bir köprü olmaya gayret edeceğiz. Birçok şey sorulabilir bu konuda ama biz iyi niyetle yola çıkıyoruz. Bir kişiye bile istihdam sağlamış olursak kendimizi başarılı addedeceğiz. Selçuklu İstihdam Merkezi’nde eksiği olan kardeşlerimizin kurslar vasıtasıyla ya da sizden gelen talepler doğrultusunda bazı eğitimlerine vesile oluruz diye umuyorum” dedi.

SİM’E 700’E YAKIN BAŞVURU

Selçuklu İstihdam Merkezi’nin (SİM) yapısı ve çalışmaları hakkında slaytlar eşliğinde bir sunum gerçekleştiren Selçuklu İstihdam Merkezi Proje Koordinatörü Osman Özkan, “Selçuklu İstihdam Merkezi’ni, İŞKUR ve diğer kariyer firmalarına çözüm ortağı olarak görüyoruz. İŞKUR ve diğer firmalarla protokol görüşmelerimiz devam ediyor. İŞKUR’ un size sağladığı işbaşı ve meslek edindirme eğitimleri olmak üzere tüm kolaylıkları, bizim üzerimizden de sağlanmasına çalışacağız. İş arayan arkadaşlarımız merkezimize başvuracaklar, şuan hiç duyurmamıza rağmen 700’e yakın başvuru var. Bize birebir ya da web üzerinden başvuru yapan arkadaşların pozisyonuna uygun bir iş buldukları zaman istihdam uzmanı arkadaşlarımız, onlarla bir görüşme yaparak ön mülakat yapıyorlar ve işverenlerle buluşturuyorlar” dedi.

SELÇUKLU İSTİHDAM MERKEZİ

Selçuklu İstihdam Merkezi, Selçuklu’ nun istihdam ihtiyacını yine Selçuklu’ dan karşılamak için kurulan bir merkez. Gerçekleştirilen ar-ge çalışmaları sonucunda teknoloji ve bilişim altyapısıyla sorunsuz bir şekilde hizmet verecek olan SİM, Selçuklu’nun olanaklarından öncelikle Selçuklu sakinlerinin yararlanmasını hedefliyor. Tüm yerel yönetimlere istihdamı arttırmayı teşvik edecek bir model olmayı hedefleyen SİM, özel sektörde faaliyet gösteren firmalar ile iş arayan vatandaşları buluşturuyor. Meslek sahibi olmayan vatandaşlara eğitim programları düzenleyen merkez, özellikle Selçuklu’da faaliyet gösteren işletmelere profesyonel insan kaynakları hizmetlerini de ücretsiz sunuyor. Selçuklu İstihdam Merkezi’nde isteğe göre Selçuklu’da ki işletmelere insan kaynakları ve danışmanlık hizmetleri ücretsiz verilecek. Vatandaşlar, Selçuklu İstihdam Merkezi’ne, Selçuklu Belediyesi hizmet binası yanında bulunan proje merkezinden ve selcukluistihdam.com internetten adresi üzerinden ulaşabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.