Ortak akılla çalışıyoruz

Ortak akılla çalışıyoruz

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Proje Destek Programı" kapsamında 2017 yılında 35 projeye 2 milyon 811 bin liralık destekte bulunacaklarını söyledi.

Selçuklu Belediyesi’nin “Proje Destek Programı” kapsamında desteklediği 35 proje bir toplantı ile duyuruldu. Başkan Uğur İbrahim Altay, “Ortak akla önem veriyoruz. Selçuklu’nun kalkınması için proje üreten herkese destek veriyoruz” dedi.

Selçuklu Belediyesi, “Proje Destek Programı” kapsamında 35 Sivil Toplum Kuruluşu ve topluluğa 2 milyon 811 bin 500 TL destek veriliyor. Desteklemeler ve projenin tanıtımı Novotel’de gerçekleştirilen bir program ile yapıldı. Tanıtım toplantısına Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Başkan Yardımcıları, Müdürler, 35 STK’nın temsilcileri ve basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Programda ilk olarak söz alan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Kalkınmanın olması için çalışmaya ve gayrete ihtiyaç var. Selçuklu’yu beraber yöneteceğiz. Ortak akla önem veriyoruz. Bunun bir yansıması olarak burada aslında görüyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak Selçuklu’da yaşayan herkesin fikrine önem veriyoruz. Selçuklu’nun kalkınması için proje üreten herkese destek veriyoruz. Biz inanıyoruz ki bunlar Selçuklu’yu iyi bir geleceğe taşıyacak.” dedi.

STK’LAR PROJE ÜRETSİN

Proje destek programının bu yıl ikinci senesi olduğunu hatırlatan Altay, şöyle konuştu: “Geçen yıl 104 proje başvurdu, 26 projeyi destekleyerek 1 milyon 476 bin TL destek vermiştik. Bu yıl toplamda 55 proje başvurusu yapıldı, 35 projeyi destekleyeceğiz. Bu 35 projeye 2 milyon 811 bin 500 TL destek vereceğiz. Buradaki amacımız Selçuklu Belediyemiz ile STK’lar arasındaki ilişkileri kurumsal hale getirebilmektir. Yapılan işleri fayda, maliyet, zaman değerlendirmesi yaparak ortaya koyduk. İnşallah projeler tamamlandığı zaman önemli katkılar ortaya çıkacak. Gelen projeler bir jüri tarafından değerlendirildi. Akademisyenler STK’lar, öğrenci temsilcilerimiz ve belediyeden arkadaşlarımızla değerlendirilerek bu 35 proje seçildi. Mümkün olduğunca adaletli davranmaya çalıştık. Katkı veremediğimiz projeler oldu. Gönül isterdi ki hepsine destek verebilirim. STK’ları proje üretmeye davet ediyorum. Gelecek yıl bu projeyi sürdüreceğiz ve daha çok projeye destek vereceğiz” Başkan Altay, daha sonra desteklemiş oldukları projeler ve destekleyecekleri projeler hakkında bir sunum yaptı. 

KATMA DEĞER DİKKATE ALINDI

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Muhsin Görgülügil de yaptığı konuşmada, “Çok sevinçli bir günü yaşıyoruz bugün. Kapısını bizlere daima açan ve bu projeler için gayret gösteren Belediye Başkanımıza ve değerlendirme heyetine teşekkür ediyoruz. Geçen sene daha fazla proje müracaat etmiş fakat bu yol daha çok tutarda bir destekleme yapılacak” ifadelerine yer verdi. TİMAV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar ise konuşmasında proje seçme heyetinde bulunduğunu belirterek, “Belediyecilik sadece şehircilik yapmak değildir. Desteklenen projelere katkı sunan STK ve topluluklara teşekkür ediyorum. Değerlendirme aşamasında heyetimiz, projelerin Selçuklu ve Konya’ya katkı sağlamasını öncelik edindi. Bu katkısı en üst düzeyde olan projeler en üst sıraya alındı. Katkıdan kastımız daha çok insana ulaşmak değil, daha çok katma değer üretmektir. Bu bağlamda gerçekten çok dikkatli bir çalışma yürütüldü. Heyetteki kimsenin ilgi alanına girmeyen konular dahi olsa eğer proje anlatımı ile ve hedefleri ile katma değer üretiyorsa o projeye destek verildi. Geçen yıldan bu yana proje sayısında farklılık var. Bu yıl daha az proje sunuldu. Yüzde olarak daha fazla proje desteklendi” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.