Selçuklu Gençlik Meclisi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Selçuklu Gençlik Meclisi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi, sokakta yaşayan hayvanların soğuk kış günlerinde beslenebilmeleri için çeşitli noktalara mama bıraktı.

Selçuklu Gençlik Meclisi, üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra yürütülen sosyal sorumluluk projeleri ile birçok alanda farkındalık oluşturmaya devam ediyor. "Telefonsuz Hava Sahası", "Allah Zihin Açıklığı Versin", "Kan Ver Hayat Kurtar", "Okumadığın Gün Karanlıktasın" gibi etkinliklerle toplumsal konularda farkındalık oluşturmayı amaçlayan Selçuklu Gençlik Meclisi, sokak hayvanlarına da duyarsız kalmadı. Selçuklu Gençlik Meclisi üyeleri, sokakta yaşayan hayvanların soğuk kış günlerinde beslenebilmesi için Bosna Hersek Mahallesi'nin çeşitli noktalarına mama bıraktı. Kedi ve köpeklerin soğuğa karşı bağışıklığının güçlenmesi için besin değeri yüksek özel mamalar tercih eden Selçuklu Gençlik Meclisi Üyeleri, sağlık sorunu yaşayan hayvanları tedavisi için Selçuklu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerine bildiriyor.

Selçuklu" da yılda 20 ton mama dağıtılıyor

Selçuklu Belediyesi ekipleri ilçe genelinde bulunan kedi evleri ve köpek beslenme istasyonları ile sokak hayvanları ve kuşların yiyecek ve su ihtiyacını karşılıyor. İlçenin farklı noktalarına yerleştirilen 67 adet kedi besleme istasyonu, 16 adet köpek besleme istasyonu ve 35 adet suluk ile sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacı karşılanıyor ve sokak hayvanlarının hayatta kalma mücadelesine destek veriliyor. Selçuklu'da aylık 540 kilogram kedi maması, aylık bin 100 kilogramda köpek maması kedi ve köpek besleme istasyonlarına bırakılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.