Selçuklu gençleri Malazgirt’e gidiyor

Selçuklu gençleri Malazgirt’e gidiyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine her yıl kutlanılacak olan Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 anma programına katılacak.

 

Anadolu'yu ebediyete kadar Müslüman Türk yurdu haline getiren Malazgirt Zaferi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile her yıl kutlanacak. Malazgirt Zaferi'nin 946. yılı kapsamında bu yıl ilki gerçekleşecek etkinliklere Selçuklu Belediyesi, Gençlik Meclisi ile katılacak. İsmini aldığı Selçuklu Medeniyetini farklı platformlarda gururla temsil eden Selçuklu Belediyesi, gerçekleştirdiği birçok proje ile geçmişten aldığı mirası gelecek nesillere aktarıyor.

Malazgirt Zaferinin Anadolu'nun yeni Türk yurdu olmasını sağlayan ve dünya tarihine yön veren bir zafer olduğu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "İnsanlık tarihinin aydınlık çağı olarak kayıtlara geçen Selçuklu Medeniyeti, İslam'ın aydınlık yüzünü tüm dünyaya göstererek Anadolu'yu müspet ilimlerin merkezi, adalet ve hoşgörü yurdu haline getirmiştir. Anadolu'nun Müslüman Türk yurdu olmasında şüphesiz ilk adım Malazgirt Zaferidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Çanakkale Zaferi gibi her yıl kutlanacak olan Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 anma programına, Selçuklu Belediyesi Gençlik Meclisi olarak katılacağız" dedi.

Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 anma programı, 25-26 Ağustos tarihinde Muş'un Malazgirt ilçesinde gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.