Selçuklu Diriliş Gençlik Merkezi törenle açıldı

Selçuklu Diriliş Gençlik Merkezi törenle açıldı

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından desteklenen ve ilk ve ortaokul çağındaki gençlere spor, bilim, sanat ve eğitim alanında yeni donanımlar kazandırmak amacıyla faaliyet gösteren Selçuklu Diriliş Gençlik Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından desteklenen ve ilk ve ortaokul çağındaki gençlere spor, bilim, sanat ve eğitim alanında yeni donanımlar kazandırmak amacıyla faaliyet gösteren Selçuklu Diriliş Gençlik Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Geleceğin donanımlı nesillerini yetiştirmek hedefiyle faaliyetlerine başlayan merkezin açılışı Kuran-ı Kerim tilaveti ve protokol konuşmaları ile başladı. Konuşmaların ardından dualarla açılışı yapılan merkez protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi.

"Selçuklu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz"

Geleceğin teminatı olan gençler için hep bir proje geliştirme çabası içinde olduklarını ifade eden Selçuklu Diriliş Gençlik Eğitim ve Spor Derneği Başkanı Kamil Bilgiç, Selçuklu Diriliş Gençlik Merkezi'nin kuruluş hikayesinden bahsetti. Bilgiç, "Arkadaşlarımızla geleceğimiz olan çocuklarımızın daha iyi yetişmeleri için ne yapmamız gerektiğini konuşurduk. Yaklaşık 10 ay önce artık bir şeyler yapmamız gerektiğine karar verdik ve geniş bir istişare heyeti ile derneğimizin ilk temelini attık. Gördük ki üniversite gençliğimizle ilgilenen, onlar için çırpınan birçok vakıf ve dernek var. Bizde istedik ki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik bir şeyler yapalım. Yani temelden başlayayım istedik. Bu düşüncemizde bize destek olan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a sonsuz teşekkürler ediyorum" dedi.

Merkezde yapılan eğitimler faaliyetler hakkında bilgiler veren Bilgiç,"Merkezimizde resim atölyesi, spor salonu, zeka oyunları sınıfı, robot sınıfı, etüd salonu ve çocuklarımızın ayrı bir nefes alabileceği kafemiz yer alıyor. Bu çalışmaların yanı sıra çocuklarımıza değerler eğitimi, akıl ve zeka oyunları, resim, okçuluk, kodlama eğitimi, bağlama eğitimi, Almanca, robotic, hızlı okuma ve zihin haritalama eğitimleri veriyoruz" dedi.

İçerisinde gençlik ve çocuk geçen her merkezin kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ziya Yalçınkaya, "Çocuklarımıza ve gençlerimize imkan verdiğimiz müddetçe çok şeyler başarabileceğimizi görüyoruz. Gençlerimizin akademik başarılarının yanında sosyal anlamda da gelişmelerine katkı sağlayacak bu tip merkezlerin artarak devam etmesini arzu ediyoruz. Merkezin hayırlı hizmetlere vesile olacağına inanıyorum" diye konuştu.

"Hayırlı hizmetlere vesile olacak bir çalışma"

Konuşmasına "Rızahi ilahiyi celp edeceğine inandığım böylesine hayırlı bir işe şahitlik etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etmek istiyorum diyerek" başlayan Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar," Her zaman ifade ettiğimiz gibi eğitim sadece okullarda ve sadece eğitimciler tarafından gerçekleştirilecek bir faaliyet olamaz. Yine eğitim sadece eğitimcilerin omuzlarına yüklenebilecek bir sorumluluk değildir. Eğitime her platformda, her kurumun, her kuruluşun ve sivil toplum örgütlerinin destek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Öğrencilerimizin ev ve okul dışında bir üçüncü adrese ihtiyaç duyduğu hepimizin malumudur. Bu anlamda bu merkezin hayırlara vesile olacak hizmetler üreteceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Dünyanın en büyük servetinin bir anne ve baba için bir evlada sahip olmak olduğunu ifade eden yeni Türkiye Vakfı başkanı Arif Altınbaş, "Allah'ın bize bir emanet olarak verdiği evlatlarımızı Allah'ın emrettiği gibi yetiştirmek, büyütmek ve insanlığa hizmet edecek bir fert olarak yetiştirmek anne ve babanın, toplumun, devletin ve cemiyetlerin en büyük görevidir. Gençlerimiz varsa geleceğimiz var. Bu vesile ile Selçuklu Diriliş Gençlik Merkezi'nin çocuklarımız ve gençlerimiz için hayırlı hizmetlere vesile olacağı inancıyla emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Selçuklu gençliğin hizmetinde"

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, Selçuklu Diriliş Gençlik Merkezi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Dernek Başkanı Kamil Bilgiç ve dernek yöneticileri tarafından karşılanan Başkan Altay'a dernek çalışmaları hakkında bilgi verildi. Sınıfları gezerek yapılan faaliyetleri yerinde inceleyen Başkan Altay, buradan faydalanan gençlerle de sohbet etti.

Selçuklu Belediyesi olarak gençlere yönelik her türlü projenin içerisinde olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Altay, "Geleceğimizin teminatı olan gençlere birçok proje üretiyor, sadece akademik eğitimlerine değil, değerler eğitimi ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak çalışmaları hayata geçiriyoruz. İlk ve orta öğretim öğrencilerimize SEDEP, üniversite çağındaki gençlerimize Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi, sanayi çalışanı gençlerimize Ali Okutan sanayi Sosyal Tesisi ile hizmet üretiyoruz. Onlardan gelen projeleri de desteklemeye çalışıyoruz. Nerede gençliğe hizmet varsa biz oradayız. Selçuklu Diriliş Gençlik Merkezi de Konya'da ilk olan bir uygulamaya imza atmışlar. Daha çok ilkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrencilere yönelik spor, teknoloji, kültürel ve bilimsel faaliyetlerin yürütüldüğü bir tesis oluşturmuşlar. Selçuklu Belediyesi olarak böyle bir projede bizim de katkımız olmasından dolayı mutluyuz. Hayırlı olsun" dedi.

Açılışa Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ziya Yalçınkaya, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, AK Parti Selçuklu ve Meram İlçe Başkan Yardımcıları, Yeni Türkiye Vakfı Başkanı Arif Altınbaş ve çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.