Selçuklu Belediyesi’nin yayınladığı Çanakkale filmi rekora koşuyor

Selçuklu Belediyesi’nin yayınladığı Çanakkale filmi rekora koşuyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından kısa süre önce yayınlanan Çanakkale videosu sosyal medyada rekora koşuyor.

Selçuklu Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 102. Yılını özel hazırladığı Çanakkale filmi ile Türkiye'de ses getirdi. Sosyal medya hesaplarından çok sayıda paylaşımın da yapıldığı film Youtube 37 bin 589, Facebook 1 milyon 145 bin 92, Twitter 476 bin 758 ve İnstagram 19 bin 031 olmak üzere toplam 1 milyon 678 bin 470 kez izlendi.

Seslendirmesi ve kurgusu ile de büyük beğeni toplayan filmin görselinde 15 Temmuz darbe girişimi ve Çanakkale şehitleri yer alıyor. Çanakkale şiiri ile seslendirilen filmde Selçuklu Belediyesi tarafından Çanakkale'yi ziyaret eden öğrenciler de yer alıyor. Filmde yaklaşık 100 yıl önce düşmana karşı verilen mücadele ruhunun 15 Temmuzda olduğu gibi bugün ve gelecekte de aynı kararlılık ve cesaretle süreceği vurgulanıyor. Selçuklu Belediyesi tarafından 2016 yılında "Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor" sloganı ile Konya tarihinin en büyük kültür organizasyonun yürütüldüğü proje kapsamında Selçuklu'da okuyan yaklaşık 6 bin 800 öğrenci uçak ile günübirlik Çanakkale'ye götürüldü. Gelibolu Yarımadası'na ziyaret gerçekleştiren Selçuklu torunları ecdadın düşmana karşı verdiği şanlı mücadeleye yerinde tanıklık etti. Uçağa ilk kez binmenin heyecanını yaşayan öğrenciler, aynı gün içinde ilkleri yaşayarak ilk defa deniz yolculuğu yapma heyecanını yaşadı.

Çanakkale Filminin 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Gününe özel olarak hazırlandığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Çanakkale'de organizasyon yapan bir belediye olarak şehitlerimizi anacağımız bir film yapalım istedik. Bu filmi de 15 Temmuz'la da bağdaştırdık ve böyle güzel bir çalışma ortaya çıktı. Filmin 1 milyondan fazla izlenmesi aslında milletimizin bu konuya olan duyarlılığının da bir göstergesi. Bu film şehitlerimize saygı duymak ve onların hatırasına sahip çıkmak adına önemli bir çalışma" dedi.

"Gençlerimize Çanakkale ruhunu yaşatacağız"

Çanakkale ruhunun diri tutulması ve geleceğe taşımanın önemine de değinen Başkan Altay, 15 Temmuz gecesi milletin maneviyatını kaybetmediğini ve gerektiğinde gözünü kırpmadığını gördüklerini söyledi. Başkan Altay, "Bundan 100 yıl önce nasıl ecdadımız bir dakika sonra öleceğini bilerek siperden fırladıysa 15 Temmuz şehitleri de hiç tereddüt etmeden tankların altına yattı, kendini kurşunlara siper etti ve gözünü kırpmadan şehadete yürüdü. O gün cesaretle sokağa çıkan şehitlerimiz milletimizi büyük bir felaketten kurtardı. Yine o gün her yaş grubundan insanımızın meydanlarda olduğunu gördük. Vatan savunması ve bağımsızlık mücadelesinde her türlü olumsuz şartta bile inancını kaybetmeyen bir milletin torunları olmaktan büyük bir iftihar duyuyoruz. Bu vesile ile başta "Çanakkale Geçilmez" sözünü tarih sahnesine altın harflerle yazdıran kahraman ecdadı ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.