Selçuklu Belediyesi’nden Ebru Sergisine ‘mühürlü’ Engel

Selçuklu Belediyesi’nden Ebru Sergisine ‘mühürlü’ Engel

Selçuklu Belediyesi, Konya’da faaliyet gösteren Destegül Güzel Sanatlar Mektebi’nin Konya Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda hazırladığı Klasik Ebru Sergisi’nin açılışını son anda engelledi. Medaş Sanat Galerisi önüne sergi açılış...

Selçuklu Belediyesi, Konya’da faaliyet gösteren Destegül Güzel Sanatlar Mektebi’nin Konya Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda hazırladığı Klasik Ebru Sergisi’nin açılışını son anda engelledi. Medaş Sanat Galerisi önüne sergi açılış için gelen çok sayıda kişi, açılışı gerçekleştiremeden ayrılmak zorunda kaldı.

Destegül Güzel Sanatlar Mektebi’nin hocalarından Betül Koyuncu, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine sponsor olmasına karşın Selçuklu Belediyesi’nin sergi engellemesine anlam veremediğini dile getirdi. Aldığı duyumlara göre Medaş ile Selçuklu Belediyesi arasında problem olduğu için sergiye izin verilmediğini ifade eden Koyuncu, "Büyükşehir Belediyesi sponsorumuz oldu, katoloklarımızı bastı, afişlerimizi bastı. Fakat Medaş ve Selçuklu Belediyesi’ndeki problemden dolayı açılış saatimizden 3 saat önce galerimiz mühürlendi. ‘En azından açılışımızı yapalım, eserlerimizi hemen toplarız’ dememize ve bütün çabalarımıza rağmen Selçuklu Belediyesi talebimizi reddetti." dedi. Sergiyi açılışı için Medaş Sanat Galerisi önünde bir süre bekledikten sonra ayrıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.