Selçuklu Belediyesi’nden 5 Okula Kütüphane

Selçuklu Belediyesi’nden 5 Okula Kütüphane

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, 51. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında 5 okula kütüphane kazandırdı.

Şems-i Tebrizi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hakim Ömer Onsun İlkokulu, Kaşkarlı Mahmut Ortaokulu ve İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yaptırılan kütüphaneler Şems-i Tebrizi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapılan toplu açılış töreni ile açıldı.

Selçuklu Belediyesi, 51. Kütüphaneler Haftası’nın açılışında ilçeye 5 yeni kütüphane kazandırdı. Şems-i Tebrizi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hakim Ömer Onsun İlkokulu, Kaşkarlı Mahmut Ortaokulu ve İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yaptırılan kütüphaneler düzenlenen törenle açıldı. 51. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Şems-i Tebrizi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen açılış törenine Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Selçuklu Müftüsü Ali Okutan, AK Parti Eski İl Başkan Yardımcısı AK Parti İlçe Eski Başkanı Mustafa AK, AK Parti Selçuklu Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, AK Parti İl ve ilçe yöneticileri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, Hanaybaşı Mahalle Muhtarı Satılmış Polat, okul idarecileri, öğretmeler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bilgi, insanlığın birikmiş ortak tecrübesine verilen isimdir diyen Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, “Günümüz dünyasında, onurumuzla, haysiyetimizle milletler topluluğu içinde yaşayabilmek için, yerimizi muhafaza edebilmek için, ezilmemek için, hür ve müstakil olmak için milletimizin her bir ferdinin maddi ve manevi bilimlerle donatılması gerekmektedir. Selçuklu Belediyemizin birçok güzel yatırımı var bu kütüphanelerde onlardan biri. Bu güzel çalışmalarından dolayı Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ı ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum” dedi.

Bugün kütüphaneler haftasının başlangıcındayız ve Selçuklu Belediyesi olarak hizmete sunduğumuz 5 kütüphanenin açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Aslında kitabın, ilimin ve bilimin ne kadar önemli olduğunu siz okulunuza her gün girip çıkarken görüyorsunuz. Peygamber Efendimiz,”İlim öğrenmek kadın erkek her müslümana farzdır” diyor. Yine “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” konunun önemini anlatan ayeti kerime. Dinimizin ilk emri de okudur” diye konuştu.

TEPEKENT, BAŞARAKAVAK VE SIZMA’YA KÜTÜPHANE MÜJDESİ

Ülkemizdeki okuma oranının daha üst seviyelere yükseltilmesi için Selçuklu Belediyesi’nin birçok çalışma yürüttüğünü ifade eden Başkan Altay, Selçuklu Belediyesi’nin kütüphane çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Altay, “Bugün hep birlikte Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hakim Ömer Onsun İlkokulu, Kaşkarlı Mahmut Ortaokulu, İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi ve şuanda açılışı için bulunduğumuz Şems-i Tebrizi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Bununla birlikte Selçuklu Belediyesi’nin kütüphane sayısı 20’ye ulaşmış durumda. Bunların 13 tanesi okullarımızda, 7 tanesi ise mahallerimizde hizmet veriyor. Okul kütüphanelerimiz haftanın 5 günü, mahalle kütüphanelerimiz ise haftanın 6 günü açık. Toplam 196 bin kitabımız ve 52 bine yakın üyemiz mevcut. Günlük ortalama 6 bin kardeşimiz bu hizmetten yararlanıyor ve yaklaşık günlük 3 bin kitap değişimi sağlanmakta. Böylece şehrimizin sosyal hayatına önemli bir katkı sağladığımızı düşünüyoruz” dedi.

Selçuklu’ya 3 yeni kütüphane daha kazandırılacağını ifade eden Başkan Altay, “Bu kütüphanelerin açılışında yeni bir müjde de vermek istiyorum. İlçemize bağlanan Başarakavak, Sızma ve Tepekent’te de inşallah en kısa sürede kütüphanelerimiz açılacak ve buradaki kardeşlerimize de hizmet sunmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

Selçuklu Belediyesi tarafından eğitim alanında yürütülen Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP)’e de değinen Başkan Altay, “Bu önemli projede üçüncü yılımızdayız. SEDEP kapsamında 117 okulumuza 6 bin 500 kitaptan oluşan değerler eğitimi kütüphanelerinin açılışları yapıldı ve bugüne kadar 5 milyona yakın kitapçık çocuklarımızla buluşturuldu. Böylece değerlerimizi yeniden hatırlatıyoruz ve Selçuklu’nun geçmişten günümüze değerlerini yaşama imkanı sunuyoruz” dedi.

“SPOR SALONLARIMIZDAN FAYDALANIN”

Bu haftanın Selçuklu’da yoğun bir hafta olduğunu ve haftaya açılışla başladıklarını ifade eden Başkan Altay, “Yarın inşallah Selçuklu Belediyesi Spor Kulübümüzün etkinliği kapsamında alışveriş merkezlerinde Selçuklu Spor Kulübünde spor yapan kardeşlerimizin kazandığı kupalar ve spor bilincinin artması için çalışmalarımız olacak. Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi. 12 spor salonu ve 40’a yakın suni çim saha ve 17 branşta hizmet veriyoruz. Yaz spor okullarımızın yanında tüm eğitim öğretim dönemi boyunca devam eden spor okullarımız mevcut. Ücretsiz servislerle sizleri alarak salonlarımızda spor yapma imkanını sağlamış oluyoruz. Buradaki tüm kardeşlerimizi spor salonlarımızdan spor yapmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

“SELÇUKLU’DA AÇILIŞ VE TEMEL ATMA PROGRAMLARI BAŞLIYOR”

Selçuklu Belediyesi’nin bahar ayında birçok tesisin açılış ve temel atma programını gerçekleştireceğini ifade eden Başkan Altay, “Çarşamba günü saat 11.00’de Anadolu Sanayi Camii yanında yer alan sanayi sosyal tesisinin temelini atacağız. Perşembe günü ‘Otizm Farkındalık’ gününde Selçuklu Belediyesi hizmet binasının otizmin rengi olan maviye boyanacak. Cuma gün akşam 19.30’da Dedeman Otel’de SEDEP kapsamında Münir Arıkan’ın velilere yönelik bir programı düzenleneceğini ifade eden Başkan Altay, “Buradan sizler aracılığı ile tüm velilerimizi programımıza davet ediyoruz. Cumartesi inşallah Fidan Dikim Bayramımızı gerçekleştireceğiz. Böylece bu hafta pazartesi hayırlı bir işle başladığımız programımızı cumartesi günü yine hayırlı, bereketli bir işle sonlandıracağız” dedi.

Başkan Altay, 15 günde bir program yaparak halkla buluşacaklarını belirterek temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle ilgili bilgi verdi.

Selçuklu Belediyesi tarafından okullara kazandırılan 5 kütüphanenin hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, “Avrupa Birliği üyesi ülkelerde okuma oranı yüzde 21 iken maalesef bu oran bizde yüzde 0.01. Bu durum için televizyon ve sosyal medya gibi popüler iletişim araçlarını suçlamamız doğru olmaz. Çünkü aynı tehdit gelişmiş ülkeler için de söz konusu. Millet olarak kendimize sosyal hedefler koyuyor ve bunları başarmak istiyorsak ahlaklı, bilgili, aklı ve vicdanı hür, araştırmacı, kendini sürekli geliştiren nesillere ihtiyacımız var. Böyle bir neslin okuyan bireylerden oluşuyor olması ise kaçınılmaz. Bu vesile ile 5 adet kütüphane ile kültürel hayatımıza destek veren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Selçuklu’da 5 okula kazandırılan kütüphane protokol üyeleri tarafından açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.