Selçuklu Belediyesi’nde Epkas Dönemi

Selçuklu Belediyesi’nde Epkas Dönemi

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, 1 Mayıs 2016 tarihinden itibaren yapı ruhsatı verilmesi, tadilatının yapılması gibi işlemler için Elektronik Proje Kontrol ve Arşiv Sistemine (EPKAS) geçti.

Selçuklu Belediyesi, vatandaşların belediye ile olan işlemlerini hızlandırmak ve güvenilir bir şekilde işlemlerini gerçekleştirmeleri için birçok yeniliği hayata geçiriyor. Selçuklu Belediyesi kurumsal web sayfasında bulunan e-belediye modülü ile vatandaşlar güvenilir ve hızlı bir şekilde işlemelerini gerçekleştiriyor. Farklı ve kullanıcı dostu bir ara yüzle tasarlanan Selçuklu Belediyesi e-belediye uygulamasında; taksitli ödeme, hızlı ödeme, çeşitli sorgulamalar, dekont işlemleri, bilgi güncelleme gibi araçların yanı sıra, benzerlerinden farklı olarak kitap sorgulama, kitap rezervasyon, e-doğrudan temin gibi yenilikçi ve her biri başlı başına müstakil birer proje olan örnek uygulamalarla hizmet veriliyor. Sağladığı yenilik ve kolaylıklarla Bilişim Yıldızları Yarışmasında iki ödül birden alan e-belediye modülünde, EPKAS 1 Mayıs 2016 tarihi itibariyle hizmet vermeye başladı. İnternet üzerinden proje yükleme özelliği ile Türkiye’de ilk olan uygulama kullanıcıları tarafından olumlu dönütler alıyor. 1 Ağustos 2016 tarihi itibariyle tüm projeler elektronik ortamda alınacak ve bu tarihten sonra elektronik ortamda gelmeyen projeler kabul edilmeyecektir.

Selçuklu Belediyesi, belediye hizmetleri içerisinde yer alan yapı ruhsatı verilmesi, tadilatının yapılması gibi hizmetlerin daha şeffaf, daha hızlı ve güvenilir verilmesini sağlamak amacıyla Elektronik Proje Kontrol ve Arşiv Sistemi’ne geçti. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde tasarlanan Elektronik Proje Kontrol ve Arşiv Sistemi ile proje dosyalarının dijital ortamda kontrol edilmesi, daha sağlıklı ve hızlı sonuçlar alınması ve fiziksel arşivleme için yer, kağıt ve zaman israfının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Selçuklu Belediyesi kurumsal web sayfası www.selcuklu.bel.tr adresine erişim sağlandıktan sonra e-belediye modülüne giriş yapılarak ulaşılan uygulamada mimari proje öninceleme, yeni yapı ruhsatı verilmesi, tadilat yapı ruhsatı, yapı ruhsatı yenileme hizmetleri veriliyor. EPKAS uygulamasından faydalanmak isteyen kullanıcıların Selçuklu Belediyesi bünyesinde oluşturulmuş sicil kaydının bulunması gerekiyor, sicil numarası bulunmayanlar Selçuklu Belediyesi Emlak Servisine güncel mail ve telefon bilgileri ile birlikte başvuru yapabilirler. Elektronik Proje Kontrol ve Arşiv Sistemi’nde; 3194 sayılı İmar Kanunun 26. Maddesi kapsamındaki projeler ve daha önce çıktı halinde sunulan projelerin tadilatları geçerli değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.