Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Selçuklu Belediyesi ile MEDAŞ Sille'nin çehresini değiştiriyor

Selçuklu Belediyesi ile MEDAŞ Sille'nin çehresini değiştiriyor

Binlerce yıllık geçmişi ile Konya'nın turizm merkezi olan ve son dönemlerde yapılan yatırımlar ve iyileştirmeler ile turizme daha aktif olarak kazandırılan Sille, olması gereken noktaya doğru hızlı adamlarla ilerliyor. 

Sille merkezde yapılan iyileştirme ve restorasyon çalışmalarının yanısıra Selçuklu Belediyesi'nin 21 milyon TL yatırım ile turizme kazandırdığı Sille Baraj Park, Silleyi daha cazip hale getirmiş oldu. Haftanın her günü özellikle hafta sonları önemli bir ziyaretçiyi ağırlayan Sille, birçok film şirketinin de dosyasında yer alıyor. Ancak projelerin hayata geçmesi için Sille'de yapılması gerekenlerin olduğu da bir gerçek.

Selçuklu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Bilgiç ile yaptığım bir sohbette Sille'yi konuşurken film şirketlerinin Sille ilgisi gündeme gelmiş ancak  Sille'de sokaklarda yer alan elektrik tellerinin engel teşkil ettiği dikkat çekilmişti.

Daha sonraki süreçte gazetemizi ekibiyle birlikte ziyaret eden MEDAŞ Çağrı Merkezi ve Müşteri İlişkileri Müdürü Arif Cerav ile bu konunun bahsi geçince Arif bey büyük bir hassasiyet ile konunun üzerine giderek kısa bir süre sonra bize Sille için yatırım programlarını anlatarak yerinde inceleme davetinde bulundu. Bizde bu daveti memnuniyetle kabul ederek hafta içinde Sille'de buluştuk. Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Görgülü, MEDAŞ Şebeke Planlama Müdürü Mustafa Emre Şafak, MEDAŞ Selçuklu İşletme Sorumlusu Cafer Yıldırım, MEDAŞ Çağrı Merkezi ve Müşteri İlişkileri Müdürü Arif Cerav ve Kurumsal İletişim Uzman Yardımcısı Emrah Korkunç'un hazır bulunduğu ziyarette yapılacaklar konuşuldu.

Selçuklu Belediyesi'nin büyük önem verdiği Sille'ye MEDAŞ'ın da aynı önemi göstermesi kurumlar arası ilişkiler açısından önemli bir nokta olarak dikkatimi çekti. Başkan Yardımcısı Hasan Görgülü'nün Sille için daha yapılacaklar olduğunu ve bunların süreç içinde gerçekleşeceğini ifade etmesi yatırımların devam edeceğinin de müjdesi oldu. Sille'nin her geçen gün daha da güzelleşeceğini ifade eden Görgülü, bu konuda Sille halkının da desteğinin önemine dikkat çekti.

Sille için iki ayrı projesini hayata geçiren MEDAŞ'ın 200 bin TL yatırım bedeli olan Baraj Caddesi'nin aydınlatılmasının ötesinde 400 bin TL'lik yatırım ile Sille'de 3 ana mahalle ve bunlara bağlı küçük sokaklarda elektrik tellerini yer altına alacak olması Sille'ye ayrı bir çehre kavuşturacağının göstergesi oluyor.

Ancak MEDAŞ ekibinin bu projede işinin kolay olmayacağının da altını çizmek istiyorum. Çünkü mahallelerde tellerin yer altına alınmasında sorun görünmese de özellikle ara sokaklarda tarihi yapı taşlarının olması işi zorlaştıracak gibi görünüyor. Ama MEDAŞ yetkilileri oluşabilecek sorunlar için alternatif çözümlerinin olduğunu ve bunu gerekli görüldüğünde uygulanacağını hatırlattılar. MEDAŞ tarafından gerçekleşecek bu yatırım Sille'nin birçok projede rahatlıkla yer almasını eminim ki sağlayacaktır. Ancak bundan daha önemli olan nokta Sille'ye Sillelilerin sahip çıkmasıdır. Böylesi önemli yatırımların sahipsiz bırakılmamasıdır.

İnceleme gezisinde karşılaştığımız ve çayını içtiğimiz Sille Mahallesi Muhtarı Mevlüt Aksoy'un da bazı haklı sitemlerini belirtmeden geçmek haksızlık olacaktır. Büyükşehir Belediyesinden Sille'ye ulaşım konusunda seferlerin arttırılması talebinde bulunan Muhtar Aksoy, Sille'de bulunan bazı sıkıntılı yapıların da Selçuklu Belediyesi tarafından restorasyondan geçirilmesi gerektiğini hatırlattı. Ümit ediyorum muhtarın bu talepleri en kısa sürede yerine getirilir ve güzelliğe güzellik katılmış olur.

Ben bu noktada gündeme getirdiğimiz konunun gerçekleşmesindeki gayretinden ötürü Selçuklu Belediyesi ile MEDAŞ Çağrı Merkezi ve Müşteri İlişkileri Müdürü Arif Cerav şahsında ekip arkadaşlarına ve MEDAŞ'a teşekkür ediyorum. Temennim bu yatırımlar ile Sille'nin hak ettiği değerlere ulaşmasıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR